ΤΕΝΙΣ

Rome Masters: Ασταμάτητος Οπέλκα στα ημιτελικά της Ρώμης

Ο Ρέιλι Οπέλκα στο Rome Masters
Ο Ρέιλι Οπέλκα στο Rome Masters AP PHOTO/ANDY BROWNBILL, FILE

Στα ημιτελικά του Rome Masters προκρίθηκε ο Ρέιλι Οπέλκα ο οποίος επικράτησε 2-0 σετ απέναντι στον Φεντερίκο Ντελμπόνις.

O Ρέιλι Οπέλκα έγραψε τη δική του ιστορία στο Foro Italico εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στα ημιτελικά του όπεν της Ρώμης, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, μετά τη νίκη του επί του Αργεντινού (Νο. 64) Φεντερίκο Ντελμπόνις με 7-5, 7-6(2) σε μία ώρα και 40 λεπτά.

Αυτός θα είναι ο παρθενικός ημιτελικός Masters καριέρας για τον 23χρονο Αμερικανό των 211 εκατοστών, ο οποίος στηρίχθηκε για μια ακόμη φορά στο σερβίς ολοκληρώνοντας τον πρώτο προημιτελικό της ημέρας με 18 άσους και μόλις ένα διπλό λάθος!

Αναμφίβολα το "κλειδί" του πρώτου σετ ήταν το τεράστιο χολντ του Οπέλκα στο τρίτο γκέιμ, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με τριπλό μπρέικ-πόιντ (0-40), ωστόσο κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του παίρνοντας προβάδισμα με 2-1.

Από εκεί και πέρα όχι μόνο δεν έδωσε δικαίωμα στον Ντελμπόνις να φτάσει σε υποψία μπρέικ, μέχρι το τέλος του σετ, αλλά αντίθετα ο ίδιος έφτασε σε μπρέικ στο 12ο γκέιμ κατακτώντας το σετ με 7-5.

Το δεύτερο σετ συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τον Οπέλκα να σημειώνει το έναν άσο μετά τον άλλον μη επιτρέποντας τα μεγάλα ράλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα ακόμη παιχνίδι του Αμερικανού υπερίσχυσαν τα μικρά ράλι (0-5 χτυπήματα) όπου σημειώθηκαν 103 πόντοι (57-46), ενώ στα μεγάλα ράλι (5-9 χτυπήματα) παίχτηκαν μόλις 32!

Παρά το γεγονός αυτό ο Ντελμπόνις, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με μόλις τέσσερα αβίαστα λάθη (τα δύο από το σερβίς του), ήταν αυτός που απείλησε το σερβίς το Οπέλκα, όπου και πάλι είχε τη λύση φτάνοντας σε χολντ (5-4).

Το σετ οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ εκεί όπου ο Νο. 47 του κόσμου, πήρε προβάδισμα με 5-0 για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο λίγο αργότερα με 7-2.

Πλέον ο Οπέλκα θα περιμένει τον αντίπαλο του στα ημιτελικά, ο οποίος θα προκύψει από την αναμέτρηση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Ράφα Ναδάλ.

Πηγή: Tennis24

Photo credits: AP Photo/Andy Brownbill, File

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ