ROLAND GARROS

Roland Garros: Ζορίστηκε ο Ρούνε, στο ρελαντί ο Ρουντ

Ο Χόλγκερ Ρούνε
Ο Χόλγκερ Ρούνε @ 2023 DANIEL COLE / AP IMAGES

Ο Χόλγκερ Ρούνε χρειάστηκε τρεις ώρες για να κάμψει την αντίσταση του Γιούμπανκς με 3-1 σετ, ενώ ο Ρουντ είχε εύκολη πρεμιέρα κόντρα στον Ίμερ.

O Χόλγκερ Ρούνε χρειάστηκε περίπου 3 ώρες, αλλά και 4 sets για να κάμψει την αντίσταση του Αμερικανού και Νο74 στον κόσμου, Κρίστοφερ Γιούμπανκς επικρατώντας με 6-4, 3-6, 7-6(2), 6-2 παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Roland Garros.

Ο Νο6 του κόσμου, στη 2η συμμετοχή του στη διοργάνωση, έφτασε τις 5 νίκες (5-1), αλλά και τις 15 σε 18 παιχνίδια στη φετινή χωμάτινη σεζόν.

Ο 20χρονος Δανός τελείωσε το παιχνίδι με 9 διπλά λάθη (2 άσους) κερδίζοντας το 80% των πόντων πίσω από το πρώτο service, αλλά και με προβλήματα στο δεύτερο όπου είχε 44% (22/50). Παράλληλα σταμάτησε στους 35 winners και στα 21 αβίαστα λάθη, με τον Γιούμπανκς να σημειώνει 44 winners, αλλά και 37 λάθη.

Ένα break (2-1), αλλά κι ένα δύσκολο hold (3-1) ήταν αρκετά για τον Ρούνε για να φτάσει στην κατάκτηση του 1ου set, με τον Γιούμπανκς όμως να απαντάει άμεσα με ένα επίσης γρήγορο break (2-0) στο 2ο set ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 3ο set ο Αμερικανός απάντησε και στα δύο break του Ρούνε (3-1, 4-2), μειώνοντας σε 3-2 και 4-3 και αμέσως μετά σε 4-4, με το set να οδηγείται σε tie-break εκεί όπου ο Ρούνε κυριάρχησε παραχωρώντας μόλις 2 πόντους και παίρνοντας και πάλι προβάδισμα με 2-1.

Έχοντας το μομέντουμ από το 3ο set ο Ρούνε βρήκε δύο break στο 4ο set (1-0, 4-1), και χωρίς να κινδυνεύσει από εκεί και πέρα έφτασε στην πρόκριση στην επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Γκαέλ Μονφίς και Σεμπάστιαν Μπάεζ.

Στο ρελαντί ο Ρουντ

Εύκολα προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Roland Garros ο Κάσπερ Ρουντ, καθώς επικράτησε του Ελίας Ίμερ με 6-4, 6-3, 6-2, μέσα σε 2 ώρες και 18 λεπτά αγώνα, και έκανε μία ιδανική αρχή στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Παρίσι.

Ο No4 του κόσμου έφτασε δίκαια στη νίκη, κατακτώντας το πρώτο set έχοντας διατηρήσει το απόλυτο από το service του, στο 2ο μέρος έκανε τρεις φορές break στον Σουηδό αντίπαλό του, ενώ στο στο 3ο και τελευταίο set χρειάστηκε να σπάσει άλλες τέσσερις φορές το service του Ίμερ, για να ολοκληρώσει τη straight νίκη.

Αυτή θα είναι η 6η διαδοχική παρουσία του 24χρονου Νορβηγού στον 2ο γύρο του Grand Slam της Γαλλικής πρωτεύουσας, που πέρυσι ήταν φιναλίστ στη διοργάνωση, και σίγουρα στοχεύει στο να υπερασπιστεί όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη.

Το εισιτήριο για τους “64” του 2ου Major της χρονιάς πήρε ο και ο Νίκολας Τζάρι, που επιβλήθηκε του Ούγκο Ντελιέν με 6-4, 6-4, 6-2, ενώ και ο Τόμι Πολ είχε νικηφόρα πρεμιέρα, αφού ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Ντόμινικ Στέφαν Στρίκερ, με 6-3, 6-2, 6-4.

ΠΗΓΗ: Tennis24.

TAGS ROLAND GARROS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ