ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: Την Τετάρτη (30/9) η μάχη της Σάκκαρη

Maria Sakkari, of Greece, reacts during a match against Serena Williams, of the United States, during the quarterfinals of the US Open tennis championships, Monday, Sept. 7, 2020, in New York. (AP Photo/Seth Wenig)
Η Μαρία Σάκκαρη από τον αγώνα της με τη Σερίνα Γουίλιαμς AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη την Τετάρτη (30/9) το μεσημέρι θα αντιμετωπίσει την Καμίλα Ρακίμοβα στο δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Έτοιμη να πετάξει για τον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός (που είναι και το προσωπικό της ρεκόρ), είναι η Μαρία Σάκκαρη!

Η 25χρονη Ελληνίδα, μέσα σε συνθήκες κρύου και πολύ δυνατού αέρα, κατάφερε να αποκλείσει την Άλια Τομλιάνοβιτς στην πρεμιέρα της την Κυριακή και μετά από δύο μέρες ξεκούρασης, την περιμένει το εμπόδιο της 19χρονης Ρωσίδας Καμίλα Ρακίμοβα (15:30 GR).

H λογική λέει ότι η Σάκκαρη είναι το πολύ μεγάλο φαβορί κόντρα στην Νο189 τενίστρια στον κόσμο, ωστόσο, η Ρακίμοβα, προερχόμενη από τέσσερις νίκες μαζί με τα προκριματικά, αποκλείοντας την Σέλμπι Ρότζερς στον 1ο γύρο, δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα κόντρα στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια και αυτό, από μόνο του, την καθιστά πολύ επικίνδυνη.

Η Σάκκαρη έχει πάντως τόσο την ποιότητα όσο και την εμπειρία να πετάξει εκτός τη νεαρή Ρωσίδα και να έρθει πιο κοντά σε μια πρόκριση στον 3ο γύρο που ίσως την βρει αντιμέτωπη με την Κόρι Γκοφ.

Πολύ δύσκολο 2ο γύρο έχει η Σερίνα Γουίλιαμς που συναντά ξανά την Τσβετάνα Πιρόνκοβα μετά τη μονομαχία τους στα προημιτελικά του US Open (13:30 GR).

H Bουλγάρα έχει έρθει φουριόζα μετά την τριετή απουσία της από το τένις και είναι δεδομένο ότι θα δυσκολέψει την Αμερικανίδα όπως την δυσκόλεψε και στην Αμερική όπου πήρε το πρώτο σετ.

Αντιμέτωπη με μια συμπατριώτισσα της θα βρεθεί η Σιμόνα Χάλεπ και αυτή είναι η Ιρίνα Καμέλια-Μπέγκου (16:00 GR).

Με την Χάλεπ να παίζει εξαιρετικό τένις, φαντάζει δύσκολο να απειληθεί.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΝΑΔΑΛ

Περνώντας στο αντρικό ταμπλό, o King of Clay επιστρέφει και θέλει μια γρήγορη και άνετη νίκη για τον 2ο γύρο!

Μιλάμε φυσικά για τον Ράφα Ναδάλ που θα παίξει κόντρα στον Αμερικανό Μακένζι ΜακΝτόναλντ (15:00 GR) και φυσικά κάτι άλλο πλην μιας άνετης straight sets νίκης του "ταυρομάχου" φαντάζει αδιανόητο.

Ο Σταν Βαβρίνκα έδειξε πολύ καλά στοιχεία κόντρα σε έναν "αναιμικό" Μάρεϊ στην πρεμιέρα του Ρολάν Γκαρός και μάλλον θα δυσκολευτεί πολύ περισσότερο κόντρα στον φορμαρισμένο Γερμανό Ντομινίκ Κέπφερ (12:00 GR).

Θυμίζουμε ότι ο Κέπφερ έφτασε στα προημιτελικά της Ρώμης πριν αποκλειστεί από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Απέναντι σε ένα πρώην μέλος του Τοπ10 αλλά και έναν τενίστα που έχει αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα φόρμας την τελευταία διετία θα παίξει ο Ντομινίκ Τιμ και αυτός είναι ο Τζακ Σοκ (14:00 GR).

Ένας καλός Τιμ δεν έχει να φοβηθεί φυσικά τίποτα ενώ και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ δεν αναμένεται να συναντήσει δυσκολίες κόντρα στον Πιερ-Ιγ Ερμπέρ (17:00 GR).

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ