ROLAND GARROS

Roland Garros: Ο Ναδάλ ξεπέρασε ελεγχόμενα το εμπόδιο του Μουτέ και έδειξε έτοιμος για τη συνέχεια

Rafael Nadal of Spain celebrates after a winning point against Miomir Kecmanovic of Serbia during their match at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Wednesday, May 4, 2022. (AP Photo/Paul White)
Ο Ράφα Ναδάλ @ 2022 PAUL WHITE / AP IMAGES

Ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση από τον Μουτέ, επικράτησε 3-0 σετ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros με την 300η νίκη του σε τουρνουά major.

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε ο Ραφαέλ Ναδάλ (No5) απέναντι στον Μουτέ (No139). Ο θρυλικός Ισπανός επικράτησε 3-0 σετ έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros.

Για 18η διαδοχική χρονιά ο Ράφα φτάνει μέχρι τουλάχιστον τον τρίτο γύρο στο ιστορικό γαλλικό όπεν και επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Φαν ντε Ζαντσουλπ ο οποίος απέκλεισε τον Φονίνι ο οποίος εγκατέλειψε στο τρίτο σετ.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ χτύπησε τον Μουτέ στο πρώτο του service game για να φτάσει στο break, ενώ εκείνος με τη σειρά του κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 3-0. Στη συνέχεια έκανε αυτά που έπρεπε για να κλείσει το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Ράφα ήταν ακόμα πιο επιθετικός και με δύο γρήγορα break κατάφερε να προηγηθεί με 4-0. Ο Γάλλος από την πλευρά του κατάφερε να κατακτήσει μόλις ένα game για να κλείσει ο Ναδάλ το σετ με νέο break για το 6-1.

Στο τρίτο σετ είχαμε μεγαλύτερη μάχη. Ο Μουτέ έκανε εκείνο το γρήγορο break, όμως ο Ναδάλ απάντησε αμέσως για να φέρει το σετ στα ίσα. Στη συνέχεια ο Ράφα έκανε δεύτερο break για να προηγηθεί με 5-3, αλλά ο Μουτέ απάντησε με το ίδιο νόμισμα για να μειώσει σε 5-4.

Το σετ όμως έκλεισε στο αμέσως επόμενο game. Ο Ναδάλ με το τρίτο διαδοχικό break έκλεισε το σετ με 6-4 και μαζί το ματς με 3-0 σετ. Αυτή ήταν η 300η νίκη του 'ταυρομάχου' σε καθένα από τα τέσσερα μεγάλα ραντεβού κάθε χρονιάς.

TAGS ROLAND GARROS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ