ROLAND GARROS

Roland Garros: Ναυάγιο για το Top10 των γυναικών, συνεχίζει μόνο η Σβιόντεκ

Η Αρίνα Σαμπαλένκα στο US Open
Η Αρίνα Σαμπαλένκα στο US Open PHOTO CREDITS: © 2021 FRANK FRANKLIN II / AP IMAGES

Το Σάββατο (28/05) σήμανε τον αποκλεισμό των Μπαντόσα και Σαμπαλένκα κάτι που σημαίνει ότι η μόνη που συνεχίζει από το Top10 της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών είναι η Ίγκα Σβιόντεκ.

Φοβερά πράγματα στο γυναικείο ταμπλό, με τις εννέα από τις δέκα πρώτες seeded του τουρνουά, να έχουν τεθεί εκτός Roland Garros ήδη από την 1η εβδομάδα αγώνων.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (28/5) αποκλείστηκαν, τόσο η Νο3 του ταμπλό, Πάουλα Μπαντόσα, όσο και η Νο7, Αρίνα Σαμπαλένκα, αφήνοντας… μόνη της πλέον, την κορυφαία της διοργάνωσης, Ίγκα Σφιόντεκ.

Η 20χρονη Πολωνή είναι η μοναδική seeded του Top10, που έχει απομείνει στο γυναικείο ταμπλό και μάλιστα είναι μια από τις μόλις… πέντε τενίστριες του Top20, που βρίσκονται ακόμη στη διοργάνωση.

Εγκατέλειψε η Μπαντόσα

Άτυχη στάθηκε η Ισπανίδα και Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, Πάουλα Μπαντόσα, μιας και αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής της με την Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Νο29) και τελικά εγκατέλειψε τη μάχη, μετά από μόλις 62 λεπτά αγώνα, κι ενώ το σκορ ήταν στο 6-2, 2-1 υπέρ της Ρωσίδας.

Η Κουντερμέτοβα προκρίθηκε έτσι για πρώτη φορά στην καριέρα της σε 4ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης και περιμένει τον αγώνα της Έλενα Ριμπάκινα με τη Μάντισον Κις, για να μάθει την επόμενη αντίπαλό της.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, αντίο στο φετινό Γαλλικό Όπεν είχε πει και η Νο7 κόσμου, Αρίνα Σαμπαλένκα. Η Λευκορωσίδα, αν και κέρδισε το 1ο set του αγώνα της κόντρα στην Καμίλα Τζιόρτζι (Νο30), δεν κέρδισε περισσότερα από ένα(!) games στη συνέχεια, για να μείνει εκτός τουρνουά από τη φάση των “32”.

Η Ιταλίδα έτρεξε ένα φοβερό σερί 12/13 κερδισμένων games και με 4-6, 6-1, 6-0, μετά από μια ώρα και 44 λεπτά μάχης, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νο20 του ταμπλό, Ντάρια Κασάτκινα.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ