ROLAND GARROS

Roland Garros: Η Χάλεπ έπαθε κρίση πανικού στον αγώνα με τη Ζενγκ

Η Σιμόνα Χάλεπ στο Madrid Open
Η Σιμόνα Χάλεπ στο Madrid Open © 2022 PAUL WHITE / AP IMAGES

Η Σιμόνα Χάλεπ είχε μια πολύ δύσκολη στιγμή στο court, καθώς μόλις δέχθηκε το break και έμεινε πίσω με 2-0 στο 3ο και καθοριστικό set, σταμάτησε και ζήτησε να μπει ο γιατρός, καθώς έπαθε κρίση πανικού.

Η Σιμόνα Χάλεπ γνώρισε πρόωρα τον αποκλεισμό στο φετινό Roland Garros, καθώς ηττήθηκε από την 19χρονη Ζενγκ μόλις στον 2ο γύρο. Η πρώην Νο1 του κόσμου ωστόσο, είχε μια πολύ δύσκολη στιγμή στο court, καθώς μόλις δέχθηκε το break και έμεινε πίσω με 2-0 στο 3ο και καθοριστικό set, σταμάτησε και ζήτησε να μπει ο γιατρός.

Η Ρουμάνα, όπως αποκάλυψε μετά τη λήξη του αγώνα, έπαθε κρίση πανικού, ενώ ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την ίδια:

"Πιθανότατα πίεσα υπερβολικά τον εαυτό μου, επειδή ήθελα πραγματικά να τα πάω καλά. Ένιωθα καλά. Κάνω προπόνηση, δουλεύω σκληρά. Απλά αυτό δεν βγήκε και πιθανότατα ένιωσα λίγο πανικό κατά τη διάρκεια του ματς, επειδή το σκεφτόμουν υπερβολικά. Όμως, ήμουν μπροστά στο σκορ στην αρχή, οπότε δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που συνέβη αυτό. Αλλά έγινε, οπότε πρέπει να το αποδεχθώ.

Δυσκολευόμουν να αναπνεύσω, δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Ήταν μια δύσκολη στιγμή. Πρέπει να το αποδεχθώ και να μάθω από αυτό".

Λίγες ώρες μετά το ματς, η Χάλεπ εξήγησε με ανάρτησή της στο Instagram, πως οι τελευταίοι 18 μήνες είναι αρκετά δύσκολοι για την ίδια:

"Γεια σε όλους, γράφω αυτές τις λέξεις γιατί θα ήθελα να τις μοιραστώ με όσους ενδιαφέρονται. Όπως πάντα, νιώθω τόσο μεγάλη υποστήριξη από τους θαυμαστές μου και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους! Είστε σπουδαίοι! Με στηρίζετε άνευ όρων, και αυτό σημαίνει πολλά!

Γενικά δεν είμαι δραματικός άνθρωπος και ελπίζω να μην ακούγομαι έτσι γράφοντας αυτές τις λέξεις τώρα. Οι τελευταίοι 18 μήνες ήταν πολύ σκληροί, συναισθηματικά και σωματικά. Μετά την ήττα στη Ντόχα, το μήνυμά μου στους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους ήταν ότι δεν μπορώ να το κάνω άλλο, ότι τελείωσα με το τένις. Κάπως όμως άρχισα να νιώθω ξανά την αγάπη για το τένις και αποφάσισα να δουλέψω σκληρά και να κάνω σημαντικές αλλαγές. Είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου για όλα όσα έχω κάνει τον τελευταίο καιρό. Θα μπορούσα να το κάνω μόνο με τη βοήθεια του Πατρίκ (Μουράτογλου) και θέλω να τον ευχαριστήσω που ήταν δίπλα μου.

Τα καλά αποτελέσματα είναι φυσικά δύσκολα γιατί οι προσδοκίες είναι υψηλές. Είμαι νικήτρια Grand Slam, είμαι πρώην No1 και αναμένεται να κερδίζω συνεχώς. Τίποτα όμως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Για να μπορέσω να αγγίξω ξανά το ψηλότερο βουνό στο τένις, χρειάζομαι χρόνο και πολλή σκληρή δουλειά. Δεν είναι στοιχείο της προσωπικότητάς μου να τα παρατάω, οπότε αύριο είναι μια νέα μέρα και θα είμαι έτοιμη να ξεκινήσω ξανά!

Παρεμπιπτόντως, τώρα ξέρω πώς είναι να έχεις κρίση πανικού, δεν είναι εύκολο να το χειριστείς, αλλά το έχω ξεπεράσει τώρα, και ήδη χαμογελάω".

Πηγή: tennis24.gr

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ