ROLAND GARROS

Roland Garros, Γραμματικοπούλου: Με την Ντάρια Σαβίγ η Βαλεντίνη

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο US Open
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο US Open © 2021 JOHN MINCHILLO / AP IMAGES

Δύσκολη, όπως αναμενόταν άλλωστε, η κλήρωση της Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (Νο188 στον κόσμο) στον 1ο γύρο του Roland Garros, μετά την ιστορική της πρόκριση στο κυρίως ταμπλό της κορυφαίας διοργάνωσης, αφού θα αντιμετωπίσει την Ντάρια Σαβίγ-Γαβρίλοβα (No130 στον κόσμο).

Δύσκολη, όπως αναμενόταν άλλωστε, η κλήρωση της Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (Νο188 στον κόσμο) στον 1ο γύρο του Roland Garros, μετά την ιστορική της πρόκριση στο κυρίως ταμπλό της κορυφαίας διοργάνωσης.

Η 25χρονη από το Κιλκίς, θα αντιμετωπίσει την Ντάρια Σαβίγ-Γαβρίλοβα (Νο130 στον κόσμο), η οποία θα αγωνιστεί στο δεύτερο Grand Slam της σεζόν με wild card των διοργανωτών και προσπαθεί να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τις χρονιές 2020-21 όπου αγωνίστηκε σε μόλις πέντε τουρνουά αυτά τα δύο χρόνια.

Η Σαβίγ είναι πρώην Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ τώρα έχει ανέβει στο Νο130, μετά το καλό ξεκίνημα στη χρονιά κυρίως στα hard courts τουρνουά.

Στη χωμάτινη σεζόν δεν έχει πετύχει ακόμη νίκη, έχοντας δύο σερί ήττες στα δύο τουρνουά που αγωνίστηκε.

Αυτή θα είναι η 7η φορά που θα αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό του Γαλλικού Όπεν, έχοντας ως καλύτερη πορεία τον 3ο γύρο το 2018.

Η Βαλεντίνη θα παίξει για πρώτη φορά στο main draw του Roland Garros και μόλις στο δεύτερο κυρίως ταμπλό σε Grand Slam, μετά το 2ο γύρο του US Open 2021.

Γραμματικοπούλου και Σαβίγ θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες.

Πηγή: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ