ROLAND GARROS

Roland Garros: Εύκολα η Σβιόντεκ, συνεχίζει να εντυπωσιάζει η 16χρονη Αντρέεβα

Poland's Iga Swiatek celebrates winning her first round match of the French Open tennis tournament against Spain's Cristina Bucsa, at the Roland Garros stadium in Paris, Tuesday, May 30, 2023. (AP Photo/Aurelien Morissard)
Poland's Iga Swiatek celebrates winning her first round match of the French Open tennis tournament against Spain's Cristina Bucsa, at the Roland Garros stadium in Paris, Tuesday, May 30, 2023. (AP Photo/Aurelien Morissard) AP

Δίχως να δυσκολευτεί η Ίγκα Σβιόντεκ πήρε την πρόκριση κόντρα στην Μπούκσα, ενώ η Μίρα Αντρέεβα επικράτησε στα δύο σετ της Άλισον Ρίσκε.

Η Ίγκα Σβιόντεκ εξασφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση του Roland Garros με την κάτοχο του τίτλου να επικρατεί της Ισπανίδας και Νο70 του κόσμου, Κριστίνα Μπούκσα με 6-4, 6-0 μέσα σε μόλις 75 λεπτά.

Αυτή ήταν η 22η νίκη της Νο1 του κόσμου στο Roland Garros, βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 22-2 με τις μοναδικές ήττες που έχει στην καριέρας της στο τουρνουά να προέρχονται από την Σιμόνα Χάλεπ (2019) και την Μαρία Σάκκαρη (2021).

Η Πολωνή εκμεταλλεύτηκε το κακό service της Ισπανίδας, από το οποίο πήρε μόλις 19 πόντους, ωστόσο μέχρι να βρει ρυθμό είδε δύο φορές (2-1, 3-2) την αντίπαλό της να σπάει το service της στο 1ο set. Η Σβιόντεκ απάντησε άμεσα (2-2, 3-3) και βρίσκοντας ένα ακόμα στο τέλος του 1ου μέρους έκανε το 6-4 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Από εκεί και πέρα η Σβιόιντεκ έκανε…πάρτι με την Μπούκσα να παίρνει μόλις 3 πόντους από το service της στο 2ο set και την Πολωνή να το ολοκληρώνει σε μόλις 27 λεπτά σφραγίζοντας τη νίκη για τον 2ο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ιλένα Ιν-Αλμπόν (Ελβετία) και Κλερ Λιού (ΗΠΑ).

Εύκολα τα φαβορί

Την παρουσία της στις καλύτερες “64” του Roland Garros εξασφάλισε η Ονς Ζαμπέρ, νικώντας στην πρεμιέρα της στο Παρίσι την Λούσια Μπροντζέτι με 6-4, 6-1, έπειτα από 70 αγωνιστικά λεπτά.

Η 28χρνο Τυνήσια τενίστρια, αν και απώλεσε το εναρκτήριο game, έπειτα από επιτυχημένη υπεράσπιση του service της Μπρονζέτι, πήρε 5 σερί στη συνέχεια, έχοντας στο ενδιάμεσο και δύο break, για να κλειδώσει επί της ουσίας το προβάδισμα για την καθαρή νίκη (5-1).

Η No65 του κόσμου δεν το έβαλε κάτω και μείωσε αισθητά τη διαφορά, σβήνοντας παράλληλα και το ένα από τα δύο break, όμως στο 10ο game έμεινε στο μηδέν όσο σέρβιρε η Ζαμπέρ, και έτσι το πρώτο set κατέληξε στα χέρια της No7 της παγκόσμιας κατάταξης (6-4).

Στο 2ο και τελευταίο μέρος του αγώνα, η Ζαμπέρ ήταν καταγιστική στο Phillipe Chartier, και πήρε ξανά 5 διαδοχικά games στη σειρά, για να βρίσκεται πλέον ένα απλό βήμα για την πρόκριση στον 2ο γύρο (5-0).

Στο 6ο game η Ιταλίδα μείωσε προσωρινά τη διαφορά, σβήνοντας το ένα από τα τρία νέα break της αντίπαλής της, αλλά με μία ακόμα “παραβίαση” στο service της Μπρονζέτι, η Ζαμπέρ έκλεισε το ματς στο 7ο game του 2ου set (6-1).

Το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του Grand Slam της Γαλλικής πρωτεύουσας πήρε επίσης η Ντιάνε Πάρι, που απέκλεισε πρόωρα την No20 του κόσμου, Ανχελίνα Καλίνινα, κερδίζοντάς την με 6-2, 6-3, σε μία ώρα και 22 λεπτά.

Στις “64” θα βρίσκεται και η Ρεμπέκα Πέτερσον, που επιβλήθηκε της Φιόνα Φέρο με 6-2, 6-0, αλλά και Όλα Ντανίλοβιτς, που κέρδισε στα δύο set την Κατερίνα Κόζλοβα με 6-3, 6-2.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Αντρέεβα

Εύκολα προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Roland Garros η Μίρα Αντρέεβα, που επικράτησε στα δύο set της Άλισον Ρίσκε με 6-2, 6-1, μόλις σε 57 λεπτά αγώνα, και έκανε το 4/4 στο 2ο Major της χρονιάς, συνυπολογίζοντας και τις νίκες της στα προκριματικά.

Η 16χρονη Ρωσίδα τενίστρια, που εντυπωσιάζει τον κόσμο με τις εμφανίσεις της τους τελευταίους μήνες, κατάφερε να προσθέσει στο ενεργητικό της μία ακόμα σπουδαία νίκη, και μάλιστα την πρώτη της σε Grand Slam, βγάζοντας εκτός συνέχειας από νωρίς τη No85 του κόσμου.

Στο 1ο set, η Αντρέεβα ξεκίνησε με 3/3 κερδισμένα games, έχοντας στο ενδιάμεσο και break (3-0), και με σωστή διαχείριση κατάφερε να διατηρήσει την απόσταση στα ίδια επίπεδα, μέχρι και το 7ο game (5-2).

Στο φινάλε του πρώτου μέρους έκανε νέο break, και έτσι έβαλε τα θεμέλια για τη straight νίκη, στην πρεμιέρα της στο κυρίως ταμπλό του Παρισιού.

Στο 2ο και τελευταίο μέρος του αγώνα, και πάλι σέρβιρε πρώτη η No143 της WTA κατάταξης, ενώ άμεσα έφτασε στο 3ο προσωπικό της break, για να πάρει και πάλι ασφαλή απόσταση (2-0).

Απάντησε στο break της νεαρής Ρωσίδας η Ρίσκε, αλλά “παραβιάστηκε” εκ νέου το service της στο 4ο game, και έτσι η διαφορά των δύο πλευρών παρέμεινε ίδια (3-1), ενώ στην εξέλιξη του ματς η 32χρονη Αμερικανίδα δεν είχε κάποια νέα επιθετική λύση, και έτσι ηττήθηκε καθαρά (6-1).

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ