ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: Δοκιμασία για τον Ναδάλ, επικίνδυνος ο Σβάρτσμαν

Ο Ναδάλ πανηγυρίζει τη νίκη επί του Κόρντα στο Roland Garros
AP Images Ο ΝΑΔΑΛ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΟΡΝΤΑ ΣΤΟ ROLAND GARROS

Ο Ραφαέλ Ναδάλ θέλει να βρεθεί σε έναν ακόμα τελικό Roland Garros, αλλά ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν είναι αποφασισμένος να του βάλει δύσολα.

Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς είναι μια νίκη μακριά από τη μεταξύ τους ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ στον τελικό του Roland Garros, κάτι που έμοιαζε πολύ πιθανό πριν καν ξεκινήσει το 3ο και τελευταίο Grand Slam της φετινής, ιδιαίτερης, σεζόν.

Οι δύο κορυφαίοι τενίστες της εποχής μας, όπου μαζί με τον πρωτεργάτη Ρότζερ Φέντερερ, έχουν οδηγήσει το άθλημα σε δυσθεώρητα ύψη, από αγωνιστικης και εμπορικής πλευράς, καλούνται να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά στους σημερινούς ημιτελικούς του Παριζιάνικου Major, όμως θα χρειαστεί να ιδρώσουν πολύ για να τα καταφέρουν.

Πρώτος θα μπει στη μάχη ο 12 φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης, Ναδάλ, ο οποίος αντιμετωπίζει στον 1ο ημιτελικό (16:00GR-Eurosport-EΡΤ Sports) τον εξαιρετικά επικίνδυνο Ντιέγκο Σβάρτσμαν από τον οποίον είχε χάσει, μάλιστα, πριν μερικές εβδομάδες στο χώμα της Ρώμης ενώ αμέσως μετά θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας ανάμεσα στον κορυφαίο του κόσμου και αήττητο φέτος, Νόβακ Τζόκοβιτς και τον δικό μας, Στέφανο Τσιτσιπά.

Στον πρώτο ημιτελικό, θα αναμετρηθούν δύο παραδοσιακοί χωματάδες και αναμένεται να παρακολουθήσουμε μια κλασική μονομαχία στο χώμα, με πολλά και μεγάλα ράλι από τη βασική γραμμή. Ο Ράφαελ Ναδάλ είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον 13ο τελικό της καριέρας του στο Παρίσι, ωστόσο ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι μπορεί να κερδίσει τον καταξιωμένο αντίπαλό του και διανύει την καλύτερη εποχή της καριέρας του, εχοντας εξασφαλίσει και την παρθενική του είσοδο στο Top10 της κατάταξης.

Ο Ναδάλ έχει το εκπληκτικό ρεκόρ 98-2 στο Γαλλικό Όπεν, με μοναδικές ήττες αυτές από τους Ρόμπιν Σόντερλινγκ (2009) και Νόβακ Τζόκοβιτς (2016).

Ο Σβάρτσμαν πέτυχε τη μοναδική του νίκη κόντρα στον Ναδάλ, σε 11 αναμετρήσεις με τον Ισπανό, πριν μερικές εβδομάδες στο Masters της Ρώμης και μάλιστα με το εντυπωσιακό 6-2, 7-5, κερδίζοντας στα ίσια τον Βασιλιά του χώματος.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής στα δύο κεντρικά courts

COURT PHILIPPE CHATRIER (ώρα έναρξης 16:00GR)
12-Diego Schwartzman (Argentina) v 2-Rafa Nadal (Spain)
1-Novak Djokovic (Serbia) v 5-Stefanos Tsitsipas (Greece)

COURT SUZANNE LENGLEN (ώρα έναρξης 12:00GR)
Women’s doubles semi-finals
4-Krejcikova (Czech Republic)/Siniakova (Czech Republic) v 2- Babos (Hungary)/Mladenovic (France)
14-Guarachi (Chile)/Krawczyk (U.S.) v Melichar (U.S.)/Swiatek (Poland)

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ