ATP

Πήρε εκδίκηση ο υπερηχητικός Ναδάλ, 2-0 σετ τον Ζβέρεφ

Ο Ναδάλ πανηγυρίζει τη νίκη του κόντρα στον Αλεξέι Ποπίριν στο Madrid Open
Ο Ναδάλ πανηγυρίζει τη νίκη του κόντρα στον Αλεξέι Ποπίριν Ⓒ 2021 PAUL WHITE/ASSOCIATED PRESS

Ο Ράφα Ναδάλ κέρδισε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, 2-0 σετ, και προκρίθηκε στον 12ο προημιτελικό της καριέρας του στο Masters της Ρώμης.

Στο καλύτερο, μακράν από το δεύτερο, ματς του στη φετινή χωμάτινη σεζόν, ο Ράφα Ναδάλ κέρδισε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον 12ο προημιτελικό της καριέρας του στο Masters της Ρώμης.

Παίζοντας σπουδαίο τένις στο μεγαλύτερο διάστημα του προημιτελικού του με τον "Σάσα", ο Νο3 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, επικράτησε με 6-3, 6-4 και θα επιστρέψει το Σάββατο στα ημιτελικά του Internazionali BNL D' Italia, μετά την περυσινή του απουσία.

Ο Ναδάλ πήρε εκδίκηση από τον Γερμανό, για την ήττα του στα προημιτελικά της Μαδρίτης μια εβδομάδα πριν και πλέον απέχει δυο νίκες από την κατάκτηση του 10ου τίτλου του στο Foro Italico.

Στα ημιτελικά, θα αντιμετωπίσει τον εντυπωσιακό Ρέιλι Οπέλκα, ο οποίος στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας στην Αιώνια Πόλη, ξεπέρασε το εμπόδιο του Φεντερίκο Ντελμπόνις μετά από δυο κλειστά σετ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Ναδάλ έχει 100% επιτυχία στους ημιτελικούς που έχει αγωνιστεί στη Ρώμη. Μετράει 11/11 νίκες και όπως καταλαβαίνει κανείς, ο Οπέλκα έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση. Να γίνει ο πρώτος τενίστας που κερδίζει τον Ράφα στα ημιτελικά του Ιταλικού event.

Ο Ράφα στηρίχθηκε στα εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας του 1ου του σερβίς και δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Ζβέρεφ, που δεν είχε τις απαντήσεις που χρειαζόταν, στη σταθερότητα του 34χρονου Ισπανού.

Με 72% επιτυχίας σέρβιρε ο Ναδάλ, που κέρδισε 44/69 πόντους πίσω από το σερβίς του έχοντας το φοβερό 15/19 πίσω από το 2ο.

Σε αντίθεση με τον Ζβέρεφ δηλαδή, που κέρδισε 36/66, χάνοντας 12/20 στο 2ο σερβίς του. Εκεί τον "πλήγωσε" ο Ράφα, που ολοκλήρωσε το ματς με 3/6 ευκαιρίες για μπρέικ. Ο Γερμανός, τελείωσε τον αγώνα με το πολύ άσχημο 1/10.

ROME MASTERS DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ