ROLAND GARROS

Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε η Παπαμιχαήλ

Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε η Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έφτασε δύο πόντους μακριά από μια τεράστια ανατροπή κόντρα στην Μποναβεντούρ, ωστόσο η Βελγίδα κατάφερε να “λυγίσει” την Ελληνίδα τενίστρια, παίρνοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο της προκριματικής φάσης.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έφτασε δύο πόντους μακριά από μια τεράστια ανατροπή κόντρα στην Μποναβεντούρ, ωστόσο η Βελγίδα κατάφερε να “λυγίσει” την Ελληνίδα τενίστρια παίρνοντας τη νίκη και την πρόκριση στον 2ο γύρο της προκριματικής φάσης με 6-1, 3-6, 7-6(4) μετά από 2 ώρες και 23 λεπτά.

Η Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε πίσω με 1-6 και 1-3 (έχοντας δεχθεί break) ωστόσο κατάφερε όχι μόνο να γυρίσει το 2ο set, αλλά να βρεθεί και δύο πόντους μακριά από τη νίκη (30/30) στο decider όπου και προηγήθηκε με 5-3, για να “λυγίσει” λίγο αργότερα στο tie-break.

Η αριστερόχειρας Βελγίδα και Νο170 του κόσμου κυριάρχησε στο 1ο set εκμεταλλευόμενη τα λάθη και την αστάθεια στο service της Παπαμιχαήλ, που έκανε ντεμπούτο στη διοργάνωση.

Η Παπαμιχαήλ πήρε το 1ο service-game του αγώνα, όμως από εκεί και πέρα η Μποναβεντούρ απάντησε με 6 σερί κερδισμένα games κλείνοντας το set σε 28 λεπτά.

Η Βελγίδα που είχε εξαιρετική συμπεριφορά, μέχρι εκείνο το σημείο, από τη βασική γραμμή με δυνατά χτυπήματα και παίζοντας έξυπνα στις γραμμές, προηγήθηκε με 3-1 έχοντας βρει και πάλι break στο service της Παπαμιχαήλ.

Από εκείνο όμως το σημείο και μετά η Ελληνίδα τενίστρια και Νο172 του κόσμου, άρχισε να βρίσκει ρυθμό στο service της, να βελτιώνει τις επιστροφές της και να ελέγχει καλύτερα τα ράλι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει τα επόμενα 5 games και με 6-3 να ισοφαρίσει το παιχνίδι στο 1-1!

Το 3ο set ήταν αρκετά δραματικό με την Παπαμιχαήλ να παίρνει προβάδισμα με 2-0, αλλά την Μποναβεντούρ να απαντάει με 3 συνεχόμενα games περνώντας μπροστά στο set με 3-2.

Η Ελληνίδα τενίστρια απάντησε με ένα νέο σερί (3-0) φτάνοντας στο 5-3, με την Βελγίδα να μειώνει σε 5-4 και την Παπαμιχαήλ να παίρνει τις μπάλες στα χέρια της για να κλείσει το παιχνίδι.

Ωστόσο, το καθοριστικό break της Μποναβεντούρ έφερε το set στο 5-5 και στη συνέχεια το οδήγησε στο tie-break. Εκεί και μετά από μερικά συνεχόμενα mini-break η Μποναβεντούρ έκανε το εύθραυστο 2/2, 6/2 παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Η Παμιχαήλ μείωσε σε 6/4, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε τέσσερις σερί πόντους γνωρίζοντας την ήττα από την Βελγίδα με 10/4, την πρώτη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (3-1), μένοντας εκτός συνέχειας.

Πηγή: tennis24

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ