ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τένις: Εξαιρετική δουλειά από Σάκκαρη και Τσιτσιπά, πέρασαν το πρώτο εμπόδιο στο μεικτό

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη στο μεικτό τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη στο μεικτό τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες SPORTSIMAGES.GR

Με άριστη συνεργασία και ψυχραιμία στα καθοριστικά σημεία το ελληνικό δίδυμο των Μαρία Σάκκαρη και Στέφανου Τσιτσιπά προκρίθηκε στα προημιτελικά του μεικτού του ολυμπιακού τουρνουά, χάρη στο 2-0 επί των Καναδών Νταμπρόφσκι-Αλιασίμ.

Αν υπήρχε αμφιβολία για το κατά πόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα εμφανιστεί επηρεασμένος αφενός από τον τραυματισμό του αφετέρου τον αποκλεισμό του στο μονό των ανδρών, διαλύθηκε κατά την κοινή προσπάθειά του με τη Μαρία Σάκκαρη στο μεικτό διπλό του ολυμπιακού τουρνουά.

Στην πρώτη κοινή μάχη που έδωσε στο Τόκιο το ελληνικό δίδυμο είχε την απόδοση που απαιτούσε η συγκυρία και το 2-0 επί του καναδικού ζεύγους, των Γκαμπριέλ Νταμπρόβσκι/Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ, χάρισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Το σερβίς ήταν το "βαρβάτο όπλο" των δύο κορυφαίων Ελλήνων τενιστών, αφού προστατεύοντάς το κατάφεραν να κοντρολάρουν εξ αρχής το παιχνίδι και να μην κυνηγούν ανατροπές. Αντίθετα έβαλαν σε αυτή τη δυσχερή θέση το καναδικό δίδυμο που δεν ανταποκρίθηκε με τον τρόπο που θα έπρεπε στην άμυνα.

Το 6-3 του πρώτου σετ σε 32 λεπτά ήταν η πυξίδα για τη συνέχεια, πριν το 6-4 στο δεύτερο, ύστερα από 35 λεπτά, επιβεβαιώσει την ανωτερότητα των Ελλήνων στη σκληρή επιφάνεια του "Ariake Tennis Court".

Στη μόνη στιγμή που ένιωσαν απειλή Σάκκαρη και Τσιτσιπάς ήταν στο έκτο game του δεύτερου σετ, όταν το ζεύγος από τον Καναδά είχε διπλό break point, αλλά μεγάλα σερβίς του Στέφανου έφεραν το 4-2 και ξεδιάλυναν οριστικά το τοπίο.

Στον επόμενο γύρο Σάκκαρη και Τσιτσιπάς θα συναντήσουν τη Μπάρτι (το νο1 του κόσμου) και τον Πιρς, οι οποίοι εκπροσωπώντας την Αυστραλία είχαν αφήσει ήδη εκτός τους Ποντορόσκα και Σεμπάγιος από την Αργεντινή με 6-1, 7-6.

Τα σετ: 3-6, 4-6

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ