ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τένις: "Έσβησε" το όνειρο για τη Σάκκαρη, ήττα από τη Σβιτολίνα

Η Σάκκαρη σε στιγμιότυπο από τον αγώνα με τη Σβιτολίνα
Η Σάκκαρη σε στιγμιότυπο από τον αγώνα με τη Σβιτολίνα PHOTO CREDITS: Ⓒ 2021 SETH WENIG / ASSOCIATED PRESS

Η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης 27 Ιουλίου, μετά την ήττα από την Άνα Σβιτολίνα με 2-1 σετ (7-5, 3-6, 4-6) στη φάση των "16" του τουρνουά.

Το όνειρο της κατάκτησης ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έσβησε για τη Μαρία Σάκκαρη, το πρωί της Τρίτης 27 Ιουλίου. Η Άνα Σβιτολίνα ανέκαμψε μετά το πρώτο χαμένο σετ, πίεσε τη Μαρία Σάκκαρη και πήρε αυτή το εισιτήριο για τους "8" του τουρνουά, κερδίζοντας με 2-1 σετ (7-5, 3-6, 4-6).

Η πρωταθλήτριά μας προδόθηκε από τα αβίαστα λάθη που έκανε στο δεύτερο σετ και, εν μέρει, από τον εκνευρισμό που της προκάλεσαν τα πολλά λάθη των εποπτών γραμμών του αγώνα.

Η Άνα Σβιτολίνα ξεκίνησε καλύτερα το πρώτο σετ, εκμεταλλεύτηκε την αστάθεια και τα λάθη της Μαρίας Σάκκαρη, φτάνοντας στο σημείο να προηγηθεί με 4-1 πολύ νωρίς και να δείξει ικανή για να "καθαρίσει" εύκολα. Σταδιακά όμως, το μομέντουμ άλλαξε. Η Μαρία Σάκκαρη ήταν πιο σταθερή, απέφυγε τα αβίαστα λάθη, πίεσε περισσότερο στην τελική γραμμή και με τρία διαδοχικά "μπρέικ" στο σερβίς του Νο4 του ταμπλό έκανε την ολική ανατροπή, για να πάρει αυτή το πρώτο σετ (7-5).

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με ρυθμό παρόμοιο με το πρώτο. Ήτοι, με την Άνα Σβιτολίνα να είναι επιθετική και τη Μαρία Σάκκαρη να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Ξανά, η Ουκρανή βρέθηκε να προηγείται με 4-1 γκέιμ, πλην όμως μόνο σίγουρη δεν ένιωθε. Ξανά, η Μαρία Σάκκαρη βελτιώθηκε, πίεσε περισσότερο την αντίπαλό της και έφτασε στο σημείο να βρίσκεται μεν πίσω με 5-3, αλλά να έχει μπρέικ πόιντ. Ένα αβίαστο λάθος τής στέρησε την ευκαιρία να μείνει ζωντανή στο δεύτερο σετ, το οποίο εν τέλει κατέληξε στην Άνα Σβιτολίνα, χάρη σε άσο (6-3).

Στο τρίτο σετ, η κατάσταση ήταν αρκετά ισορροπημένη, με την Άνα Σβιτολίνα να κάνει όμως το μπρέικ που χρειαζόταν προκειμένου να πάρει αυτή το πάνω χέρι. Η Μαρία Σάκκαρη πλησίασε στην απάντηση, ο εκνευρισμός από τα λάθη των εποπτών γραμμής τής κόστισε, με το τρίτο σετ -και κατ' επέκταση τη νίκη- να καταλήγει στην πλευρά του Νο4 του ταμπλό.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ