ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, επικεφαλής ITF: "Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την ψυχική υγεία των αθλητών"

Ο Ντέιβιντ Χάγκερτι, πρόεδρος της ITF
Ο Ντέιβιντ Χάγκερτι, πρόεδρος της ITF 2016 JEAN-FRANCOIS BADIAS/ ASSOCIATED PRESS

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις αλλά και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντέιβιντι Χάγκερτι μίλησε στο Reuters για την σημασία της καλής ψυχικής υγείας των αθλητών αλλά και την ανάγκη για υποστήριξη των παικτών σε αυτόν τον τομέα.

O επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF) και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντέιβιντ Χάγκερτι μιλώντας στο Reuters, τόνισε ότι η οικογένεια του τένις αντιμετωπίζει τα ζητήματα ψυχικής υγείας πολύ σοβαρά, αλλά παραδέχθηκε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την υποστήριξη παικτών σε αυτόν τον τομέα.

Η αποχώρηση της Ναόμι Οσάκα από το French Open τον Μάιο ανέδειξε το ζήτημα, που βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την Σιμόν Μπάιλς. "Η ψυχική υγεία είναι πολύ, πολύ σημαντική", δήλωσε ο Χάγκερτι.

"Συνεργαζόμαστε με τους απαραίτητους φορείς για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε εκεί για τους παίκτες, ότι λαμβάνουν βοήθεια όταν τη χρειάζονται με τον κατάλληλο τρόπο. Αλλά νομίζουμε ότι μπορούμε ακόμα καλύτερα. Νομίζω ότι οι αθλητές μετά από 15-18 μήνες αποκλεισμού, είναι σε μια δύσκολη στιγμή. Πρέπει να είμαστε εκεί για τους αθλητές και σίγουρα το τένις το παίρνει πολύ σοβαρά. Η πανδημία έχει σίγουρα εντείνει τις συζητήσεις μας. Όλοι θέλουν να συνεργαστούν όσο καλύτερα μπορούν. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο. Δεν θέλω να δημιουργήσω μεγάλη ελπίδα ότι ο κόσμος πρόκειται να αλλάξει με αυτό, όμως ταυτόχρονα πιστεύω ότι κάνουμε πρόοδο και συνεργαζόμαστε", δήλωσε ο 64χρονος Αμερικανός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ