ATP

Ο Τζόκοβιτς επικράτησε 2-0 του Σαφιούλιν και προκρίθηκε στον τελικό του Τελ Αβίβ

Ο Τζόκοβιτς επικράτησε 2-0 του Σαφιούλιν και προκρίθηκε στον τελικό του Τελ Αβίβ
@2022 KIN CHEUNG/AP IMAGES

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον 127ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του, κερδίζοντας τον Ρόμαν Σαφιούλιν με straight sets.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, επικράτησε του Γάλλου χάνοντας επτά games και την Κυριακή (2/10) θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μάριν Τσίλιτς και Κονστάντ Λεστιέν, με φόντο τον 89ο ΑΤΡ τίτλο του, στον τελικό του ΑΤΡ 250 τουρνουά του Ισραήλ.

Μετά από μια ώρα και 36 λεπτά αγώνα, ο Νόλε επιβλήθηκε του Νο104 τενίστα του κόσμου, με 6-1, 7-6(3) και πέτυχε τη 10η συνεχόμενη νίκη του στο Tour. Έχει να ηττηθεί, από τις 31 Μαΐου, στα προημιτελικά του Roland Garros, από τον Ράφα Ναδάλ.

Κάνοντας μόλις δέκα αβίαστα λάθη στο ματς και δεχόμενος ένα break, ο Τζόκοβιτς έφτασε στη νίκη, αν και απέτυχε να σερβίρει για το ματς στο 10ο game του 2ου κομματιού της αναμέτρησης.

Με 45/64 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε τον ημιτελικό ο Σέρβος, που σέρβιρε επτά άσους και μέτρησε 3/7 break point ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενος τα πολλά αβίαστα λάθη του αντιπάλου του (28).

Στον 4ο ΑΤΡ τελικό του μέσα στη σεζόν θα αγωνιστεί την Κυριακή ο Τζόκοβιτς, την ώρα που ο Σαφιούλιν με την εξαιρετική του πορεία στο Τελ Αβίβ εξασφάλισε νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη. Στο Νο92 θα βρεθεί ο Γάλλος τη Δευτέρα (3/10).

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ATP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ