AUSTRALIAN OPEN

Ο Τσιτσιπάς θύμισε λίγο από Φέντερερ στην κίνησή του, αλλά ο Μεντβέντεφ είναι ένα τείχος

Ο Τσιτσιπάς θύμισε λίγο από Φέντερερ στην κίνησή του, αλλά ο Μεντβέντεφ είναι ένα τείχος
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Η δημοσιογράφος της COSMOTE TV, Μαρίζα Γεωργίτση γράφει στο SPORT24 για τη μεγάλη πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά, τη μεγάλη μάχη με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του Australian Open, αλλά και την πορεία της Μιχαέλας Λάκη.

Απολαυστικός ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4) στον προημιτελικό του απέναντι στον Γιανίκ Σίνερ (Νο10). Ο 23χρονος Έλληνας με όπλο το σερβίς του επικράτησε 3-0 σετ απέναντι στον Ιταλό και σφράγισε την πρόκρισή του στον ημιτελικό του Australian Open.

Πιστεύω πως ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχει κάνει στην καριέρα του. Έδειξε πως δεν ήταν καθόλου κουρασμένος μετά το ματς με τον Φριτζ που κράτησε πέντε σετ και αυτό δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Ήταν απόλυτα κυρίαρχος κόντρα στον Σίνερ

Το πιο σημαντικό είναι πως μετά την επέμβαση που έκανε φάνηκε ότι είναι καλά και δεν έχει καμία ενόχληση, κάτι που ήταν από τα βασικά ερωτήματα που υπήρχαν πριν από την έναρξη του τουρνουά.

Τώρα σε ό,τι αφορά στον αγώνα ήταν απόλυτα κυριαρχικός, ολοκλήρωσε το ματς με 79% στο πρώτο σερβίς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δέχεται ρηχές επιστροφές από τον Σίνερ κάτι που του έδινε το προβάδισμα. Επίσης ήταν πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είχε 4/4 break point, ενώ την ίδια ώρα ο αντίπαλός του δεν κατάφερε να φτάσει σε break point σε όλο τον αγώνα. Επί της ουσίας ο Στέφανος δεν απειλήθηκε ποτέ στο σερβίς του.

Αυτό που θα πω τώρα μπορεί να ακουστεί λίγο υπερβολικό, αλλά η κίνησή του σήμερα μου θύμισε λίγο Φέντερερ. Η κίνησή του ήταν φανταστική. Γενικότερα, όσο περνάνε οι αγώνες τόσο καλύτερα παίζει ο Στέφανος. Αν συνεχίσει έτσι όλα είναι πιθανά. Όλοι πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα θα φτάσει σε κατάκτηση Grand Slam.

Ο Μεντβέντεφ είναι ένα τείχος, αλλά ο Στέφανος μπορεί τη νίκη

Όσον αφορά στον επόμενο αντίπαλό του, τον Ντανίλ Μεντβέντεφ έδειξε γι' ακόμα μια φορά πως είναι ένα τείχος. Και σωματικά και πνευματικά. Δεν έχω δει τον Αλιασίμ να έχει παίξει ποτέ ξανά τόσο καλά. Έκανε με διαφορά το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Αλλά τη διαφορά την έκανε το γεγονός ότι ο Μεντβέντεφ, μετά το τρίτο σετ, άρχισε να μειώνει αισθητά τα αβίαστα λάθη του. Δείχνει, γενικά, ο Ρώσος ότι δεν επηρεάζεται από τίποτα. Είναι πνευματικά πολύ δυνατός.

Κόντρα στον Στέφανο, είμαι βέβαη πως θα δούμε μία μεγάλη μάχη. Μπορεί ο Μεντβέντεφ να έχει έξι νίκες έναντι δύο του Τσιτσιπά, αλλά ο Στέφανος πήρε την τελευταία στο Roland Garros κι ίσως αυτό του δώσει ένα πνευματικό προβάδισμα.

Σε αυτά τα δύσκολα παιχνίδια η εμπειρία παίζει ρόλο. Ο Στέφανος θα χρειαστεί να ξεβολέψει τον Μεντβέντεφ από τη βασική γραμμή. Έχει τη δυνατότητα να το κάνει, γιατί έχει διαφορετικά πλάνα στο παιχνίδι του. Πάντα η τακτική του Στέφανου είναι να παίξει επιθετικά από τη βασική γραμμή. Ωστόσο, είναι ικανός να αλλάζει στυλ και να ανεβαίνει ψηλά στο φιλέ ανάλογα με την εξέλιξη ενός αγώνα. Το σίγουρο είναι πως θα δούμε έναν μεγάλο αγώνα. Με την ευχή, φυσικά, να περάσει ο Στέφανος.

Περιμένουμε πολλά από τη Λάκη

Επίσης, περιμένουμε πάρα πολλά κι από τη Μιχαέλα Λάκη. Πήρε μια δύσκολη νίκη. Γύρισε το ματς στο τέλος, ενώ βρέθηκε πίσω στο τρίτο σετ με 5-1. Μπήκε πολύ καλά στον αγώνα, στο δεύτερο σετ μάζεψε λίγο το χέρι της και στο τρίτο βρέθηκε πίσω με 5-1. Ξέρεις όταν είσαι κοντά στην ήττα απελευθερώνεσαι και εκεί κατάφερε να βρει και πάλι ρυθμό και να κάνει την ανατροπή.

Αύριο θα έχει ένα δύσκολο ματς. Έπαιξε μαζί της πριν από δέκα μέρες και είχε χάσει. Βέβαια, σε εκείνο το παιχνίδι η Μιχαέλα δεν είχε παίξει καλά, ενώ από την άλλη η άλλη κοπέλα έπαιξε φανταστικό τένις. Είναι ένα κορίτσι με μεγάλη θέληση δουλεύει σκληρά και μακάρι να τη δούμε να περνά στα ημιτελικά. Μπορεί να το καταφέρει. Έχει την εμπειρία αφού έχει ξαναπαίξει σε Grand Slam.

Εδώ θέλω να κάνω ένα γενικότερο σχόλιο για το ελληνικό τένις το οποίο δείχνει ότι είναι σε πολύ κατάσταση. Το ελληνικό τένις πάει πολύ καλά. Πέρα από τον Στέφανο και την Μιχαέλα και η Μαρία πήγε καλά, ενώ είχαμε και τη συμμετοχή της Παύλου η οποία αγωνίστηκε και στο διπλό με την Λάκη. Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν παιδιά που έρχονται από πίσω.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ