ΤΕΝΙΣ

Ο Ρούμπλεφ σταμάτησε τον Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον τελικό του Ρότερνταμ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια αγώνα του με τον Αντρέι Ρούμπλεφ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια αγώνα του με τον Αντρέι Ρούμπλεφ 2021 AP PHOTO/PETER DEJONG

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ παίζοντας σταθερά καλό τένις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα επικράτησε 2-0 σετ κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον τελικό του Ρότερνταμ Όπεν. (VIDEOS)

Την 19η συνεχόμενη νίκη του σε ATP 500 τουρνουά, σημείωσε ο Αντρέι Ρούμπλεφ ο οποίος κέρδισε στα δύο σετ τον Στέφανο Τσιτσιπά και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ.

Ο 23χρονος Ρώσος, ήταν πιο έτοιμος και αποτελεσματικός από τον αντίπαλό του, φτάνοντας στη νικη με 6-3, 7-6(2) μετά από 1 ώρα και 38 λεπτά αγώνα, στο σπουδαίο ημιτελικό της διοργάνωσης ανάμεσα σε δύο από τους πλέον ανερχόμενους τενίστες στον κόσμο.

Έτσι, ο Ρούμπλεφ ισοφάρισε το τρίτο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία των ATP 500 διοργανώσεων, με 19 σερί νίκες πίσω από τον Ρότζερ Φέντερερ (28) και τον Άντι Μάρει (21), πιάνοντας τον Ράφαελ Ναδάλ που έχει επίσης 19 συνεχόμενες νίκες σε τουρνουά αυτής της κατηγορίας.

Ο ταχύτατος και δυνατός Ρώσος, τρέχει αυτό το σερί από πέρυσι στο Αμβούργο όπου κέρδισε στον τελικό τον Τσιτσιπά και συνέχισε με τίτλους σε Αγία Πετρούπολη και Βιέννη, συνεχίζοντας το δυναμικό του ξεκίνημα στη νέα σεζόν.

Μια μόλις ευκαιρία χρειάστηκε ο Ρούμπλεφ για να πετύχει το γρήγορο break στο 3ο game (2-1) του πρώτου ημιτελικού ενώ στη συνέχεια έσωσε 5 break points του Στέφανου Τσιτσιπά, πριν πετύχει και νέο break στο τελευταίο game του εναρκτήριου σετ (6-3).

Στον τελικό της Κυριακής, το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει τον νικητή του 2ου ημιτελικού Τσόριτς-Φούτσοβιτς.

Παρά τον αποκλεισμό, ο Τσιτσιπάς τη Δευτέρα θα ανέβει στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας το career high και ξεπερνώντας τον Ρότζερ Φέντερερ στη βαθμολογία.

Ο 22χρονος πρωταθλητής μας θα ταξιδέψει στη Μασσαλία για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Open 13 της Γαλλικής πόλης.

Στο 2ο σετ, οι δύο άνδρες διατήρησαν ελεγχόμενα μέχρι τέλους το σερβίς τους, ώσπου στο tie break ο Ρούμπλεφ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός, πετυχαίνοντας την τρίτη του νίκη σε έξι αναμετρήσεις με τον Τσιτσιπά (3-3).

ΠΗΓΗ: Tennis24.gr

Photo credits: 2021 AP Photo/Peter Dejong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ