ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Ο Μάρκος Παγδατής σχολίασε την κυριαρχία των Big 3

Ο Μάρκος Παγδατής ευχαριστεί το κοινό με το χέρι στο στήθος σε αγώνα του Wimbledon
Ο Μάρκος Παγδατής ευχαριστεί το κοινό σε αγώνα του Wimbledon AP PHOTO/BEN CURTIS

Ο Μάρκος Παγδατής μίλησε στην Cyprus Mail για την απίστευτη κυριαρχία των Big3 τα τελευταία 15 περίπου χρόνια στο tour και έδωσε την εξήγησή του γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο Μάρκος Παγδατής έζησε τους Big3 στον "κολοφώνα" της δόξας τους, στα καλύτερά τους χρόνια και βάσει αποτελεσμάτων, το έζησε με πικρό τρόπο... Το ρεκόρ του σε αγώνες εναντίον τους ήταν μόλις δύο νίκες και 24 ήττες καθώς κατάφερε να κερδίσει από μία φορά τους Φέντερερ και Ναδάλ (την ίδια μάλιστα χρονιά, το 2010) αλλά ποτέ τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ο Κύπριος τενίστας που αποσύρθηκε πέρσι από το τουρ έδωσε την δική του οπτική για την πολυετή κυριαρχία των τριών "μεγάλων" του παγκόσμιου τένις.

"Κανείς δεν πρέπει να σταματά να μαθαίνει, υπάρχουν πάντα τρόποι βελτίωσης τόσο εντός όσο και εκτός κορτ. Πάρτε για παράδειγμα τους Big 3. Πολύς κόσμος νομίζει ότι αυτό που κάνουν είναι φυσιολογικό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι! Αν ήταν, θα το είχα κάνει και εγώ! Αυτό που έχουν καταφέρει είναι εξωπραγματικό. Και ο λόγος για τον οποίο είναι ακόμα εκεί έξω κερδίζοντας τουρνουά είναι διότι δεν σταμάτησαν ποτέ να βελτιώνονται ακόμα και μετά από δύο δεκαετίες στην κορυφή!".

"Θα είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος μετά από αυτούς αν και αναμφισβήτητα υπάρχουν ταλέντα. Έχω ξεχωρίσει τον Γιανίκ Σίνερ, έχει όλα τα όπλα για να γίνει σπουδαίος, έχει μια εκπληκτική ομάδα δίπλα του με έναν θρυλικό προπονητή, τον Ρικάρντο Πιάτι, κάτι πολύ σημαντικό για την ηλικία του".

Είπε και μερικά λόγια για την συνεργασία του με την κορυφαία τενίστρια, Ελίνα Σβιτολίνα.

"Κάθε μέρα, προσπαθώ να κάνουμε κάτι καινούριο, να εντοπίσω μια λεπτομέρεια που δεν είχαμε βρει. Είμαι πολύ απλός και σαφής στην επικοινωνία μαζί της, δεν πάμε να περιπλέξουμε τα πράγματα. Και πάλι, το να μαθαίνεις είναι το κλειδί και πλέον το κάνω από την σκοπιά του προπονητή. Τα καλά αποτελέσματα έρχονται σε αυτούς που έχουν "ανοικτό μυαλό" σε αλλαγές" κατέληξε.

AP Photo/Ben Curtis

Πηγή: Tennis24

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ