ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Πρεμιέρα για Φέντερερ στη Γενεύη

Ο Ρότζερ Φέντερερ σε φάση από αγώνα στο Roland Garros
Ο Ρότζερ Φέντερερ σε φάση από αγώνα στο Roland Garros Ⓒ 2020 MICHEL EULER / ASSOCIATED PRESS

Τον Πάμπλο Αντουχάρ θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στη φετινή χωμάτινη σεζόν ο Ρότζερ Φέντερερ.

Περίπου δύο μήνες μετά την πρώτη του απόπειρα να επιστρέψει στο ATP Tour, ο Ρότζερ Φέντερερ κάνει άλλη μια προσπάθεια στο χωμάτινο τουρνουά της πατρίδας του, στη Γενεύη.

Ο 39χρονος Ελβετός, αγωνίζεται σήμερα στη 2η ημέρα των αγώνων του Geneva Open, αντιμετωπίζοντας (16:00) τον Πάμπλο Αντουχάρ, μόλις στο δεύτερο τουρνουά του εδώ και ενάμιση χρόνο.

Πρόκειται για το πρώτο ραντεβού των δύο ανδρών στο tour, με τον 35χρονο Ισπανό, Νο75 της παγκόσμιας κατάταξης, να έχει την ευκαιρία να τεθεί αντιμέτωπος με τον καλύτερο τενίστα της γενιάς τους.

"Ήταν κάτι που ήθελα πολύ, να παίξω ένα ματς με τον Ρότζερ και όταν μεγαλώσω να λέω στα εγγόνια μου ότι έπαιξα μαζί του. Έχω παίξει με τον Ράφα και τον Νόβακ. Ήθελα να κλείσω αυτό το κενό. Πίστευα ότι οι πιθανότητες είχαν ελαχιστοποιηθεί αφού περνούσαν τα χρόνια. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα παίξω με τον Ρότζερ και ειδικά στην Ελβετία", είπε ο Αντουχάρ ο οποίος στον 1ο γύρο νίκησε 6-0, 6-4 τον Τζόρνταν Τόμπσον και σίγουρα θα έχει τις δικές του πιθανότητες απέναντι στον προερχόμενο από τραυματισμό Φέντερερ.

Για τον Αντουχάρ αυτό είναι το 7ο συνεχόμενο χωμάτινο τουρνουά που παίρνει μέρος, έχοντας ρεκόρ 5-6 στα προηγούμενα clay court events της χρονιάς, με καλύτερή του πορεία αυτή στα προημιτελικά του Μπουένος Άιρες.

“Ανησυχώ μόνο για το επίπεδο που βρίσκεται το παιχνίδι μου”, δήλωσε ο Φέντερερ, μια μέρα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του στη Γενεύη.

“Πρέπει να παίξω περίπου 10 αγώνες για να πω ακριβώς σε τι επίπεδο βρίσκομαι. Στην προπόνηση όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Ωστόσο, είναι πολύ φυσικό όταν επιστρέφεις από τραυματισμό να μην είσαι στο ίδιο σημείο με τους άλλους παίκτες του Τουρ", πρόσθεσε.

Νωρίτερα την Τρίτη θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Φονίνι-Πέγια, Τσίλιτς-Στρίκερ και Κουέβας-Οπέλκα για τον 1ο γύρο του Geneva Open.

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2020 Michel Euler / Associated Press

TAGS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ