ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Χούμπερ Χουρκάτς στο SPORT24: "Πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου κόντρα στον Τσιτσιπά"

Ο Χούμπερ Χουρκάτς στη συνέντευξή του στο SPORT24
Ο Χούμπερ Χουρκάτς στη συνέντευξή του στο SPORT24 GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Χούμπερ Χουρκάτς μίλησε στο SPORT24 στο πλαίσιο του Future Stars στο ΤΑΤΟΪ Club. Αναφέρθηκε στον Στέφανο Τσιτσιπά και στους στόχους του στη σεζόν.

Ο Χούμπερ Χουρκάτς σε ηλικία 25 ετών βρίσκεται στο Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ τον Νοέμβριο του 2021 είχε σκαρφαλώσει στο Νο9. Ο Πολωνός ανήκει στο "νέο αίμα" του παγκόσμιου τένις, το οποίο στο μέλλον θα διεκδικεί ακόμη περισσότερα.

Ο Χουρκάτς βρέθηκε στη χώρα μας για τον αγώνα επίδειξης με τον Κάρλος Αλκαράθ στην έναρξη του IMG Future Stars που διεξάγεται από τις 25/4 έως τις 1/5 στο ΤΑΤΟΪ Club. Λίγο πριν οι δύο αθλητές διασταυρώσουν τις ρακέτες τους, το SPORT24 συνομίλησε στο κεντρικό κορτ με τον Πολωνό τενίστα.

Ο Χούμπερ Χουρκάτς με τον δημοσιογράφο του SPORT24, Κώστα Αυγουστάκη
Ο Χούμπερ Χουρκάτς με τον δημοσιογράφο του SPORT24, Κώστα Αυγουστάκη GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Αρχικά, ο Χουρκάτς απάντησε σε ερώτηση για το αν ονειρεύεται μονομαχίες με τον Αλκαράθ για το top-3 τονίζοντας πόσο διασκεδαστικό είναι να τον αντιμετωπίζει: "Ναι ναι φυσικά, είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζεις με παίκτες, όπως ο Κάρλος. Είναι πολύ ανταγωνιστικός, οπότε είναι μεγάλη πρόκληση, και την ίδια στιγμή πολύ διασκεδαστικό. Οπότε όταν παίζουμε μαζί είναι μεγάλη χαρά".

Ο Τσιτσιπάς είναι ένας σπουδαίος παίκτης

Ο Χουρκάτς έχει αναμετρηθεί με τον Στέφανο Τσιτσιπά οκτώ φορές συνολικά. Ο Έλληνας τενίστας έχει καταφέρει να φύγει νικητής από τις έξι αναμετρήσεις. Η αρχή έγινε στο Next Gen ATP Finals της Ιταλίας το 2018, όταν ο Στέφανος είχε επικρατήσει. Τελευταία μονομαχία τους πέρσι στο Μαϊάμι, με τον Χουρκάτς να παίρνει τη νίκη στα προημιτελικά.

Ο Χούμπερ Χουρκάτς μιλάει στο SPORT24 στο κεντρικό κορτ του ΤΑΤΟΪ Club
Ο Χούμπερ Χουρκάτς μιλάει στο SPORT24 στο κεντρικό κορτ του ΤΑΤΟΪ Club GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Πολωνός τενίστας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τσιτσιπά δηλώνοντας πως πρέπει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, όταν τον αντιμετωπίζει: "Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις μαζί του, είναι σπουδαίος παίκτης. Έχει κερδίσει τόσους αγώνες, τόσους τίτλους στην καριέρα του, είναι σίγουρα μεγάλη πρόκληση, με τον τρόπο που παίζει. Κρατά ψηλά τη μπάλα, έχει πολύ καλή επαφή και πολύ καλά σερβίς, οπότε όταν παίζεις μαζί του πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου".

Θέλω να κατακτήσω μερικούς ακόμη τίτλους

Στην καριέρα του ο Χουρκάτς έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους με έναν εξ αυτών το 1000άρι τουρνουά του Μαϊάμι το 2021. O Πολωνός έχει μπει στην clay season με στόχο να ανέβει στην κατάταξη έχοντας το βλέμμα του στο ερχόμενο Roland Garros.

"Θα ήθελα να κερδίσω μερικούς ακόμα τίτλους και να είμαι πιο ψηλά στις κατατάξεις μέχρι το τέλος της σεζόν. Φυσικά στο top-10" σχολίασε ο Χούρκατς, δείχνοντας ποιες είναι οι προθέσεις του ενόψει της συνέχειας.

Ο Χούμπερ Χουρκάτς στην συνέντευξή του στο SPORT24 στο πλαίσιο του IMG Future Stars
Ο Χούμπερ Χουρκάτς στην συνέντευξή του στο SPORT24 στο πλαίσιο του IMG Future Stars GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου, ενώ μικρά παιδιά και δημοσιογράφοι απ' όλον τον κόσμο είχαν κατακλύσει τον χώρο για να δουν τους δύο αθλητές και τους διοργανωτές, ο Πολωνός θέλησε να κάνει πλάκα. Έτσι αναφέρθηκε στα δύο παιχνίδια που έδωσε ο Αλκαράθ στο Open της Βαρκελώνης: "Ευχαριστώ τον Κάρλος που μετά από δύο αγώνες την Κυριακή, ήρθε εδώ για να με νικήσει" ανέφερε.

Παράλληλα εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή του στην Ελλάδα: "Έχω ξαναπαίξει εδώ και είναι υπέροχο να βρίσκομαι πάλι στην Αθήνα". Ο Χουρκάτς είχε συμμετάσχει στο Ελλάδα - Πολωνία στο πλαίσιο του Davis Cup το 2019 στο Τατόι.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ