ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ο απίθανος Έβανς στον δρόμο του Τσιτσιπά

Ο Ντάνι Έβανς στο Monte Carlo Masters
Ο Ντάνι Έβανς στο Monte Carlo Masters JEAN-FRANCOIS BADIAS/ ASSOCIATED PRESS

Ο Νταν Έβανς πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ξεπέρασε με ανατροπή και το εμπόδιο του Νταβίντ Γκοφάν και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters.

Ο 30χρονος Βρετανός τενίστας, από το πουθενά πραγματικά, φτάνει στον πρώτο του ημιτελικό Masters τουρνουά μιας και, μετά τον αποκλεισμό του Νόβακ Τζόκοβιτς, κέρδισε και τον Νταβίντ Γκοφάν με μια εκπληκτική ανατροπή, 5-7, 6-3, 6-4.

Δίχως να έχει ιδιαίτερες περγαμηνές στην παρουσία του, μέχρι στιγμής στο τουρ, στη χωμάτινη επιφάνεια και ενώ το serve and volley παιχνίδι του θεωρητικά δεν ταιριάζει στο χώμα, ωστόσο, ο εμπνευσμένος Έβανς δείχνει μια φοβερή πληρότητα και τρομερή πνευματική δύναμη φτάνοντας στους "4" ενός Masters τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Δεν είναι καθόλου εύκολο να διαχειρίζεσαι πνευματικά τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας σου (που ήταν η νίκη επί του Τζόκοβιτς) ακριβώς την επόμενη μέρα κόντρα σε έναν εξαιρετικό τενίστα, όπως είναι ο Γκοφάν αλλά ο Έβανς το κατάφερε και αυτό με αξιοθαύμαστο τρόπο!

Και τι πνευματικό "τέρας" ήταν για δεύτερο σερί ματς!

Έσωσε 15 από 17(!) break points που δημιούργησε ο Γκοφάν παίζοντας με περίσσιο πάθος και αναλαμβάνοντας ρίσκα στις κρίσιμες στιγμές του ματς για τα οποία δικαιώθηκε απόλυτα!

O Βρετανός μπήκε με φόρα στον προημιτελικό προηγούμενος με ένα γρήγορο 2-0 αλλά ο Γκοφάν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή στο σετ καθώς το 3-5 έγινε 7-5 υπέρ του με δύο απανωτά breaks.

Ωστόσο, αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο break που θα δεχόταν σε όλο το ματς!

Στη συνέχεια, μετετράπη σε μια "μηχανή" σωσμένων break points ενώ έκανε ο ίδιος μεγάλη ζημιά στο σερβίς του Βέλγου που έσπασε δις στο δεύτερο σετ.

Σχεδόν όλα κρίθηκαν σε ένα τρομερό hold που έκανε στο 4-4 σώζοντας τέσσερα break point του Γκοφάν σε ένα καθοριστικό σημείο καθώς στη συνέχεια ο Βέλγος "έσπασε" ψυχολογικά και λύγισε στην πίεση του να σερβίρει για να παραμείνει στο ματς.

Και τώρα Τσιτσιπάς!

Δίχως να θέλουμε να υποτιμήσουμε τον Έβανς με τις τρομερές εμφανίσεις και νίκες που έχει πετύχει αυτή την εβδομάδα και σίγουρα τον γεμίζουν με αυτοπεποίθηση, πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία για τον Έλληνα πρωταθλητή να προκριθεί στον τρίτο Masters τελικό της καριέρας του, πρώτο στο Μόντε Κάρλο.

Πηγή Tennis24

Photo credits: Jean-Francois Badias/ Αssociated Press

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ