ATP

Κύργιος: Τρίτη σερί ήττα και αποκλεισμός από τον πρώτο γύρο του Masters στον Καναδά

Ο Νικ Κύργιος στο Wimbledon
Ο Νικ Κύργιος στο Wimbledon © 2021 ALBERTO PEZZALI / AP IMAGES

O Ρέιλι Όπελκα ήταν ο μεγάλος νικητής στο βραδινό ντέρμπι της πρεμιέρας του National Bank Open στο Τορόντο απέναντι στον Νικ Κύργιο, καθώς επικράτησε με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο.

Με όπλο του το πανίσχυρο σερβίς του, ο 23χρονος Αμερικανός Νο32 της παγκόσμιας κατάταξης, Ρέιλι Οπέλκα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να φτάσει στη σπουδαία νίκη με 4-6, 7-6(4), 6-4 παίρνοντας το εισιτήριο για το 2ο γύρο της Masters διοργάνωσης στον Καναδά.

Ο Όπελκα έβγαλε 22 άσους έναντι 16 του αντιπάλου του, τελείωσε το ματς με 18 winners ενώ έχασε μόλις 6 πόντους πίσω από το πρώτο του σερβίς και αντιμετώπισε μόλις δύο break points στο ματς.

Ήταν η 3η συνεχόμενη ήττα του Νικ Κύργιου στο ATP Tour, μετά τον αποκλεισμό στο 2ο γύρο του Atlanta Open και στον 1ο της Ουάσινγκτον.

Στο 2ο γύρο ο Όπελκα θα συναντήσει το Νο14 του ταμπλό, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ ενώ είναι πιθανός αντίπαλος του Ράφαελ Ναδάλ στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Σπουδαία ανατροπή σημείωσε και ο Τόμι Πολ ο οποίος επικράτησε 6-7(5), 6-2, 6-3 του Βάσεκ Πόσπισιλ και πήρε την πρόκριση στους "32" του θεσμού, εκεί όπου τον περίμενε ο 10-Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ.

Την Τρίτη στη μάχη του National Bank Open θα ριχτει ο Στέφανος Τσιτσιπάς (02:00GR) αντιμετωπίζοντας τον Ούγκο Αμπέρ ο οποίος τον είχε αποκλείσει στον 3ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο.

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ