WIMBLEDON

New York Times: "Το Wimbledon θα αποκλείσει Ρώσους και Λευκορώσους"

Ο Ντανίλ Μεντβέντεβ μετά την κατάκτηση του US Open
Ο Ντανίλ Μεντβέντεβ μετά την κατάκτηση του US Open Ⓒ 2021 JOHN MINCHILLO/ ASSOCIATED PRESS

Το Wimbledon είναι έτοιμο να ανακοινώσει την απαγόρευση συμμετοχής σε Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες από το φετινό τουρνουά

Το Wimbledon είναι έτοιμο να ανακοινώσει την απαγόρευση συμμετοχής σε Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες από το φετινό τουρνουά ως αποτέλεσμα του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από δύο ανώνυμες πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας κι αυτό επειδή δεν τους επιτρέπεται να μιλήσουν εκ μέρους του The All England Club.

Σε περίπτωση που το Wimbledon προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση τότε αναμένεται να μείνουν εκτός τουρνουά ονόματα όπως αυτά των Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ, Αρίνα Σαμπαλένκα, Βικτώρια Αζαρένκα και Αναστάζια Παβλιουτσένκοβα.

Ωστόσο, αυτή η απόφαση αναμένεται να επηρεάσει μόνο το Wimbledon και όχι τα τουρνουά τα οποία θα διεξαχθούν στη Βρετανία πριν από το 3ο Major της σεζόν και που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των ATP, WTA και ITF.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι με βάση τα rankings αυτής της εβδομάδας σε ATP και WTA υπάρχουν 17 παίκτες και παίκτριες από Ρωσία και Λευκορωσία που βρίσκονται στο Top-100 με τις 12 να αγωνίζονται στο γυναικείο Tour.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι διοργανωτές του Wimbledon επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε συνεχείς συνομιλίες με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για το συγκεκριμένο θέμα. Σύμφωνα με την Ένωση Τύπου, το Wimbledon μπορεί να προβεί στην κίνηση αυτή και μάλιστα χωρίς νομικές επιπτώσεις λόγω του ανεξάρτητου καθεστώτος του.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν τότε το Wimbledon θα γίνει το πρώτο τουρνουά που θα εφαρμόσει με τέτοια απαγόρευση. Νωρίτερα φέτος σε μια κοινή απόφαση που ελήφθη από τα 7 διοικητικά όργανα του τένις οι παίκτες από τη Λευκορωσία και Ρωσία επιτρέπεται να αγωνίζονται ως ουδέτεροι αθλητές χωρίς να εμφανίζονται τα διακριτικά των χωρών τους.

Επίσης οι ομοσπονδίες τένις έχουν αποκλείσει τις εν λόγω χώρες από τις ομαδικές διοργανώσεις, ενώ ακύρωσαν τα τουρνουά σε Ρωσία και Λευκορωσία.

Πηγή: tennis24

TAGS WIMBLEDON ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ