ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ

Ναδάλ σε Αλκαράζ: "Τίποτα δεν θα σου χαριστεί" 

Spain's Rafael Nadal prepares to serve against Spain's Carlos Alcaraz during their match at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Wednesday, May 5, 2021. (AP Photo/Bernat Armangue)
Spain's Rafael Nadal prepares to serve against Spain's Carlos Alcaraz during their match at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Wednesday, May 5, 2021. (AP Photo/Bernat Armangue) @ 2021 BERNAT ARMANGUE/ASSOCIATED PRESS

Η πολυαναμενόμενη αναμέτρηση του Ράφαελ Ναδάλ με τον Κάρλος Αλκαράζ, δεν επιβεβαίωσε την επιθυμία των φιλάθλων για ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι καθώς ο 18χρονος Ισπανός παρουσιάστηκε αρκετά πιεσμένος και νευρικός απέναντι στο παιδικό του ίνδαλμα.

Ο μπαρουτοκαπνισμένος Ράφα έχασε μόλις τρία games στη νίκη με 6-1, 6-2 επί του ταλαντούχου συμπατριώτη του και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια κατάκτησης του 6ου τίτλου του στη Μαδρίτη.

Μετά την πρόκριση στον 3ο γύρο του Mutua Madrid Open όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τον Αλεξέι Ποπίριν, ο Ναδάλ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις προοπτικές του Αλκαράζ ωστόσο τον συμβούλεψε να παραμείνει συγκεντρωμένος στο στόχο του καθώς τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και απαιτητικά στο ATP Tour.

Ο 34χρονος Ισπανός επεσήμανε ότι πιστεύει πως ο Αλκαράζ μπορεί στο μέλλον να διεκδικήσει μεγάλους τίτλους και διακρίσεις, ωστόσο τίποτα δεν θα του χαριστεί.

"Ο Κάρλος έχει πολλά χαρακτηριστικά για να γίνει σπουδαίος παίκτης. Αυτό είναι το βασικό αλλά σίγουρα τίποτα δεν είναι εύκολο. Θα έχει εξίσου μεγάλους αντιπάλους απέναντί του.

Τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή. Το να γίνεις ο καλύτερος στον κόσμο και να διεκδικείς τους πιο σημαντικούς τίτλους είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά πραγματικά πιστεύω ότι είναι ένας από αυτούς που μπορεί να το κάνει" είπε χαρακτηριστικά ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ κατακτήσεων Grand Slam τίτλων.

Ο Κάρλος Αλκαράζ την Τετάρτη (05/05) έκλεισε τα 18 του χρόνια και μετά τον αγώνα με τον Ναδάλ, ο Φελισιάνο Λόπεζ του έφερε μια τούρτα μέσα στο court όπου την έσβησε δίπλα στο ίνδαλμά του.

Συνεχίζοντας να πλέκει το εγκώμιο του συμπατριώτη του, ο Ναδάλ υπογράμμισε: "Είναι ένας νέος και ωραίος τύπος. Έχει ήδη φτάσει σε υψηλό επίπεδο το τένις του αλλά είμαι βέβαιος ότι θα γίνει φανταστικός τενίστας στο κοντινό μέλλον. Του εύχομαι τα καλύτερα. Σαν Ισπανός παίκτης και Ισπανος φίλαθλος, πραγματικά πιστεύω ότι χρειαζόμαστε κάποιον σαν αυτόν και είναι σπουδαίο που τον έχουμε μαζί μας".

"Όταν κάποιος στην ηλικία του μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα, είναι γιατί πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Την ίδια στιγμή είναι ταπεινός και δουλεύει σκληρά. Είναι παθιασμένος με το τένις. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι ολοκληρωμένος παίκτης. Είναι γενναίος και πηγαίνει συχνά στο φιλέ. Σπουδαίο forehand, σπουδαίο backhand. Φυσικά χρειάζεται να βελτιώσει λίγο το σερβίς του αλλά είναι μόλις 18 και έχει πολύ χρόνο μπροστά του".

Πηγή: Tennis24

TAGS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ MADRID OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ