AUSTRALIAN OPEN

Ναδάλ: Η 71η νίκη του στη Μελβούρνη ήθελε χρόνο

Ο Ράφα Ναδάλ πέτυχε την 71η νίκη του στο Australian Open
Ο Ράφα Ναδάλ πέτυχε την 71η νίκη του στο Australian Open AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Περισσότερο χρόνο και όχι τόσο κόπο χρειάστηκε ο Ραφαέλ Ναδάλ για ν' αποκλείσει τον Γιάνικ Χάφμαν και να δώσει συνέχεια στην πορεία του επί αυστραλιανού εδάφους

Ούτε ο Γιάνικ Χάνφμαν κατάφερε να προκαλέσει τον Ραφαέλ Ναδάλ, που συνεχίζει την πορεία του στη Μελβούρνη, χωρίς απώλειες σετ. Ο 35χρονος Ισπανός, μετά την ελεγχόμενη πρεμιέρα επί του Μάρκος Γκιρόν, κέρδισε 6-2, 6-3, 6-4 τον 30χρονο Γερμανό qualifier (Νο126 της παγκόσμιας κατάταξης) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open στον οποίο θ' αντιμετωπίσει τον Ρώσο Κατσάνοβ.

Το Νο6 του ταμπλό, μόλις στο δεύτερο τουρνουά του μετά τον περασμένο Αύγουστο και το πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό πόδι, δείχνει να βρίσκει σιγά - σιγά τα χτυπήματά του και την κίνηση μέσα στο court, έχοντας φυσικά πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ένα από τα αρνητικά του παιχνιδιού του Ναδάλ, οι πολλές ανεκμετάλευτες ευκαιρίες για break, με τον αριστερόχειρα Ισπανό να πετυχαίνει 4 στα 16. Το αντίστροφα θετικό είναι η δημιουργια πολλών ευκαιριών. Αντίθετα, ο Ισπανός απειλήθηκε ελάχιστα στο σερβίς του και μάλιστα έσωσε και τις δύο ευκαιρίες για break του αντιπάλου του. Παρότι το σκορ φαίνεται φαινομενικά εύκολο, οι δύο άνδρες ξόδεψαν 2 ώρες και 42 λεπτά στη Rod Laver Arena με τον Ναδάλ να τελειώνει το ματς με 30 winners και 26 αβίαστα λάθη.

Αυτή ήταν η 71η νίκη του Ναδάλ στο πρώτο Grand Slam της σεζόν. Μόνο ο Φέντερερ (102) και ο Νόβακ Τζόκοβιτς (82) έχουν περισσότερες στο Melbourne Park.

Πέρυσι ο Ράφα αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Australian Open από τον Στέφανο Τσιτσιπά κι ενώ είχε προηγηθεί με 2-0 σετ.

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ