ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ: Έχει πέντε χρόνια να κατακτήσει τίτλο στο γρασίδι

Spain's Rafael Nadal serves to Russia's Karen Khachanov during their Davis Cup tennis match in Madrid, Spain, Tuesday, Nov. 19, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Spain's Rafael Nadal serves to Russia's Karen Khachanov during their Davis Cup tennis match in Madrid, Spain, Tuesday, Nov. 19, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Πάνε όμως πέντε χρόνια από τότε που ο Ραφαέλ Ναδάλ κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο στο γρασίδι.

Σε μια επιφάνεια που, για πολλούς, έχει χαρακτηριστεί ως η "χειρότερη" για το παιχνίδι του καλύτερου χωμάτινου τενίστα όλων των εποχών, ο οποίος όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει κερδίσει δύο Wimbledon, έχοντας παίξει συνολικά πέντε τελικούς στο All England Club!

Από το 2006, μάλιστα, ως και το 2011, ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν έπαιξε μόνο το 2009 στον τελικό του Wimbledon!

Πέντε δηλαδή συμμετοχές σε τελικό σε έξι χρόνια!

Ωστόσο, από το 2012 και μετά, οι επιδόσεις του Ράφα στο γρασίδι άρχισαν να χειροτερεύουν ενώ υπέστη μερικές ταπεινωτικές ήττες σε πρόωρους αποκλεισμούς στο Wimbledon το 2012 (Ρόσολ) και το 2013 (Νταρσί) ενώ το 2014 αποκλείστηκε από έναν 19χρονο Νικ Κύργιο.

Ο τελευταίος, λοιπόν, χρονικά τίτλος του Ράφα στο γρασίδι ήρθε σε μια σεζόν που κύλησε εφιαλτικά για αυτόν, το 2015.

Μία σεζόν που απώλεσε την κυριαρχία του μέχρι και στο χώμα καθώς κατέκτησε μόνο δύο μικρότερης σημασίας τουρνουά εκεί σε Μπουένος Άιρες και Αμβούργο.

Στην Στουτγκάρδη, λοιπόν, εκείνη τη σεζόν ήρθε ο μόλις τέταρτος συνολικά τίτλος του Ράφα στη συγκεκριμένη επιφάνεια.

Η ώθηση από τον τίτλο αυτό δεν συνεχίστηκε πάντως με τον Ναδάλ να αποκλείεται νωρίς στο Wimbledon μερικές μέρες αργότερα από τον Ντάστιν Μπράουν.

Σε επίπεδο ATP Tour έχει κερδίσει και το Queen's το μαγικό για αυτόν 2008 αλλά οι άλλοι δύο τίτλοι είναι βαρυσήμαντοι καθώς περιλαμβάνουν τα δύο κερδισμένα Wimbledon το 2008 και το 2010.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEWSFEED

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ