AUSTRALIAN OPEN

Ναδάλ: "Δύο μήνες πριν, δεν ήξερα αν θα ξαναπαίξω τένις"

Ο Ναδάλ πανηγυρίζει στο Australian Open
Ο Ναδάλ πανηγυρίζει στο Australian Open 2022 SIMON BAKER / AP PHOTO

Ο Ράφαελ Ναδάλ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open απέναντι στον Ντένις Σαποβάλοφ μετά από συγκλονιστικό αγώνα και σε δηλώσεις του στάθηκε στην αβεβαιότητα που ένιωθε δύο μήνες πριν για το αν θα καταφέρει να ξαναπαίξει τένις.

Ο Ράφαελ Ναδάλ που λίγο έλειψε να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του, μετά τον νέο τραυματισμό και το χειρουργείο στο αριστερό πόδι προ μηνών, στα 35 του χρόνια βρίσκεται στα ημιτελικά Grand Slam διοργάνωσης!

Ο Θρυλικός Ισπανός, μετά από φοβερή μονομαχία με τον Ντένις Σαποβάλοφ, κατάφερε να λυγίσει την αξιόμαχη αντίσταση του ταλαντούχου αντιπάλου του και προκρίθηκε για 7η φορά στην καριέρα του, στα ημιτελικά του Australian Open.

Αμέσως μετά, μιλώντας στον Τζίμι Κούριερ εντός της Rod Laver Arena, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του.

"Δεν ξέρω πως κατάφερα να το γυρίσω. Με είχε καταστρέψει. Στάθηκα τυχερός στο ξεκίνημα του πέμπτου σετ. Στο ξεκίνημα του ματς έπαιζα σπουδαία. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον Ντένις, είναι ταλαντούχος, επιθετικός και σερβίρει σπουδαία. Είχα τις ευκαιρίες μου στο ξεκίνημα του τρίτου σετ και μετά άρχισα να αισθάνομαι λίγο κουρασμένος και με πίεσε. Είναι απίστευτο για μένα να βρίσκομαι ξανά στα ημιτελικά" είπε αρχικά ο Ναδάλ.

Για το πρόβλημα στο στομάχι του στο 4ο σετ, είπε: "Το στομάχι μου άρχισε να μην είναι πολύ καλά. Ζήτησα αν μπορούν να κάνουν κάτι. Πήγαμε μέσα και κάναμε κάποια τεστ για να δω αν είμαι καλά. Πήρα μερικά χάπια για να προσπαθήσω να βελτιώσω το πρόβλημα. Ήμουν τυχερός που σέρβιρα εξαιρετικά στο 5ο σετ"

Από φέτος, το Australian Open εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα Grand Slam, βάζοντας και τους δύο ημιτελικούς των ανδρών την Παρασκευή, με αποτέλεσμα ο Ναδάλ να έχει δύο ημέρες μπροστά του να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί.

"Είναι σημαντικό που έχω δύο ημέρες ξεκούρασης. Δεν είμαι 21 πια. Μετά από αυτό το ματς, είναι σπουδαίο να έχω δύο μέρες. Ήταν ένα σπουδαίο τεστ. Ελπίζω να είμαι έτοιμος για τα ημιτελικά. Είναι υπέροχο για μένα να μπορώ να παίξω ένα ακόμη ματς στη Rod Laver Arena" υπογράμμισε.

Τέλος, ο Ναδάλ αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη περίοδο που πέρασε το προηγούμενο διάστημα, με τον τραυματισμό στο πόδι και τον κορονοϊό: "Η αλήθεια είναι ότι πριν δύο μήνες, δεν ήξερα αν θα μπορώ να παίξω τένις ξανά. Είμαι εδώ, είναι ένα δώρο ζωής για μένα που βρίσκομαι εδώ και το διασκεδάζω"

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ