ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Μπερετίνι - Τσιτσιπάς 0-2: Έτοιμος για την κόντρα με τον Τζόκοβιτς

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates his victory over Jannik Sinner of Italy during a semi final Godo tennis tournament in Barcelona, Spain, Saturday, April 24, 2021. (AP Photo/Joan Monfort)
Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates his victory over Jannik Sinner of Italy during a semi final Godo tennis tournament in Barcelona, Spain, Saturday, April 24, 2021. (AP Photo/Joan Monfort) @ 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε 2-0 σετ (7-6, 6-2) του Ματέο Μπερετίνι και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Rome Masters όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ακόμα μια μεστή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Ρώμη. "Θύμα" του αυτή τη φορά ήταν ο αξιόμαχος Ματέο Μπερετίνι. Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβλήθηκε του Ιταλού με 7-6 (3), 6-2, σε έναν αγώνα που διήρκησε 1 ώρα και 37 λεπτά.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του απέναντι στον Ιταλό σε ισάριθμους αγώνες, με τον Έλληνα πρωταθλητή να καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νο 1 τενίστα στο ranking και κατόχου 18 Grand Slam, Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον οποίο κοντράρεται την Παρασκευή (14/5) για να προχωρήσει ακόμα περισσότερο στη διοργάνωση.

Ο νικητής του Monte Carlo αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Διαχειρίζεται άψογα τις καθοριστικές στιγμές και είμαι ικανός να κερδίσει τους πάντες και τα πάντα. Το Νο9 στην παγκόσμια κατάταξη πάλεψε με νύχια και με δόντια, αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του εξαιρετικού Τσιτσιπά.

Το Νο5 του ταμπλό είχε εντυπωσιακό πρώτο σέρβις (26/31, 84%), πραγματοποίησε δύο breaks στο σερβίς του αντιπάλου του, ενώ ο ίδιος δεν δέχθηκε ούτε ένα και έβγαλε τρεις άσους.

Ο Μπερετίνι ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο 1ο σετ της αναμέτρησης. Κράτησε ανέπαφο το σερβίς του, όπως και ο Στέφανος, όμως λύγισε στο tie break.

Στο 2ο σετ ανήκει εξ’ολοκλήρου στο στον 22χρονο αθλητή. Ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο court, άσκησε τεράστια πίεση στον νικητή του Serbian Open, μην αφήνοντας του κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Όσον αφορά στην πρόκληση της Παρασκευής, να τεθεί αντιμέτωπος με τον Τζόκοβιτς, αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο αθλητές έχουν έχουν αναμετρηθεί επτά φορές στο παρελθόν, με τον Σέρβο να έχει βγει νικητής στις τέσσερις από αυτές τις συναντήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Joan Monfort/Associated Press

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ