INDIAN WELLS

Μπασιλασβίλι - Τσιτσιπάς 2-1: Λύγισε ο Έλληνας πρωταθλητής, αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Indian Wells

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Indian Wells απέναντι στον Μπασιλασβίλι
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Indian Wells απέναντι στον Μπασιλασβίλι © 2021 MARK J. TERRILL / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αν και ισοφάρισε σε 1-1 δεν άντεξε στο τρίτο σετ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 1-2 (6-4, 2-6, 6-4) από τον μαχητικό Γεωργιανό Νικόλοζ Μπασιλασβίλι και ν' αποκλειστεί στα προημιτελικά του Indian Wells.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο3 στην Παγκόσμια κατάταξη, δεν άντεξε την πίεση του Νικόλοζ Μπασιλασβίλι και λύγισε στο τρίτο σετ, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί στα προημιτελικά του Indian Wells με 1-2 σετ (6-4, 2-6, 6-4). Ο Έλληνας πρωταθλητής τα βρήκε σκούρα, ίδρωσε και αρχικά βρέθηκε πίσω με 0-1, αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη με ανατροπή, όπως στους δύο προηγούμενους γύρους κόντρα στον Φάμπιο Φονίνι και τον Άλεξ Ντε Μινόρ.

Ο Μπασιλασβίλι ήταν ψυχραιμότερος στα κρίσιμα σημεία του μεταξύ τους αγώνα και εκμεταλλευόμενος την φοβερή αποτελεσματικότητά του στα break points (4/5), έφυγε από το court με την σπουδαία πρόκριση μετά από 2 ώρες και 10 λεπτά μάχης.

Ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε κουρασμένος, χωρίς καθαρό μυαλό, με έλλειψη ιδεών και δεν μπόρεσε να ματσάρει το σταθερό παιχνίδι του αντιπάλου του, γνωρίζοντας μοιραία τον αποκλεισμό για 5η φορά φέτος, στα προημιτελικά ΑΤΡ διοργάνωσης (Μασσαλία, Μαϊάμι, Ρώμη και Αμβούργο νωρίτερα).

Αν και κέρδισε περισσότερους πόντους από τον Μπασιλασβίλι (89 έναντι 86), ο Στέφανος δεν ήταν ο εαυτός του στους πόντους που κρίνονταν πολλά. Δεν μπόρεσε να σώσει παρά μόνο ένα από τα πέντε break points του Γεωργιανού και δεν βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο ματς, όπως έκανε στον 3ο και τον 4ο γύρο του θεσμού.

Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα εναρκτήρια games των sets. Στο 1ο και το 3ο, αυτά που έχασε δηλαδή ο Τσιτσιπάς, δέχθηκε break δυο φορές, στο 1ο του service game. Ενδεικτικό της μηδαμινής συγκέντρωσής του στις αρχές του κάθε κομματιού.

Ο Μπασιλασβίλι έβγαλε 31 winners, σε αντίθεση με τους μόλις 21 του Στέφανου και παρά το γεγονός ότι ο 29χρονος υπέπεσε σε 43 αβίαστα λάθη (24 ο Τσιτσιπάς), ο Νο2 του ταμπλό δεν μπόρεσε να πάει τον "πόλεμο" στην υπομονή, ελλείψει δυνάμεων, ώστε να πάρει στο τέλος την πρόκριση.

INDIAN WELLS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-10h)

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS INDIAN WELLS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ