ΤΕΝΙΣ

Μορεσμό: "Δεν με σεβάστηκαν επειδή είμαι γυναίκα"

Η Αμελί Μορεσμό εν ώρα συνέντευξης
Η Αμελί Μορεσμό εν ώρα συνέντευξης Ⓒ 2016 ELISE AMENDOLA / ASSOCIATED PRESS

Η Αμελί Μορεσμό μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν της ζητήθηκε να γίνει προπονήτρια του Άντι Μάρεϊ.

Η Αμελί Μορεσμό πρόσφατα παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Eurosport, στην οποία μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν της ζητήθηκε να γίνει προπονήτρια του Άντι Μάρεϊ. Στην αρχή νόμιζε πως πρόκειται για φάρσα, αλλά κατέληξε σε μια πολύ όμορφη εμπειρία.

Η Μορεσμό κατά τη διάρκεια της καριέρας της κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν και το Wimbledon. Όσον αφορά την προπονητική συνεργάστηκε με τον Άντι Μάρεϊ για δύο χρόνια (2014-2016), αλλά και με την Βικτόρια Αζαρένκα.

Μαζί της ο Μάρεϊ έφθασε ως τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν και βελτιώθηκε σημαντικά στην χωμάτινη επιφάνεια. Μάλιστα κατόρθωσε να νικήσει τον Ραφαέλ Ναδάλ στο Masters της Μαδρίτης (χωμάτινο τουρνουά).

Η Γαλλίδα τόνισε ότι αισθάνθηκε υπεύθυνη για όλες τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν προπονήτριες παικτών της ATP.

"Όταν ο Άντι Μάρεϊ ήρθε πρώτη φορά να με πάρει για προπόνηση, νόμιζα ήταν φάρσα. Μετά τον Ιβάν Λεντλ, ο οποίος ήταν πολύ καλύτερος από μένα, δεν ήξερα τι θα μπορούσα να του προσφέρω.

Αισθάνθηκα υπεύθυνη για όλες τις γυναίκες και ότι δεν είχα το δικαίωμα να κάνω λάθη. Η αποδοχή από τους παίκτες, τους άλλους προπονητές και τα μέλη του προσωπικού του Άντι ήταν πολύ δύσκολη, αλλά μαζί του τα πήγαινα εξαιρετικά. Δεν ταίριαζα εκεί, δεν με σεβάστηκαν επειδή είμαι γυναίκα, παρόλα αυτά ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία", είπε κλείνοντας.

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2016 Elise Amendola / Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ