ΝΑΔΑΛ

Μόντε Κάρλο: Ο μοναδικός χαμένος τελικός του Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής του με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Australian Open 2021
Ο Ράφα Ναδάλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής του με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Australian Open 2021 @ 2021 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS

Αν, ένας είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Monte Carlo Masters, τότε δεν είναι άλλος από τον Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Ισπανός έχει κατακτήσει 11 φορές το τρόπαιο στο Μονακό και μετράει σερί 71-5 στο τουρνουά. Αριθμοί αδιανόητοι για πολλούς, όχι όμως για τον πιο πετυχημένο τενίστα όλων των εποχών στην χωμάτινη επιφάνεια.

Ο Ράφα θα ξεκινήσει την Τρίτη τις υποχρεώσεις του στο 17ο Monte Carlo Masters της καριέρας του και θέλει να επιστρέψει στο θρόνο του, μιας και το 2019 ο Φάμπιο Φονίνι τον απέκλεισε στα ημιτελικά, στερώντας του την δυνατότητα να παίξει στον 13ο τελικό του στο Μονακό.

Σε 12 τελικούς έχει παίξει ο Ναδάλ στο τουρνουά και μόλις μια φορά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει στο τέλος τον τίτλο. Ήταν το 2013, όταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέτυχε μια από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας του.

Πάνε οκτώ χρόνια, από την πρώτη και τελευταία -μέχρι σήμερα- φορά που ο "Matador" ηττήθηκε σε τελικό του Monte Carlo Masters.

Ο Τζόκοβιτς, είχε επικρατήσει στον μεγάλο τελικό με 6-2, 7-6(1) και είχε κατακτήσει τον παρθενικό του τίτλο στο τουρνουά, βάζοντας "stop" στο εκπληκτικό σερί των 46 συνεχόμενων νικών και οκτώ συνεχόμενων κατακτήσεων του Ράφα.

Αυτός, ήταν και ο τελευταίος τελικός που έπαιξαν οι δυο τους στο Μόντε Κάρλο. Φέτος, έχουν την ευκαιρία να ξαναβρεθούν εκεί, μιας και η κληρωτίδα τους τοποθέτησε σε διαφορετικά ταμπλό.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Andy Brownbill/Associated Press

TAGS ΝΑΔΑΛ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ