ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ

Monte Carlo Masters: Υπερηχητικός Ραφαέλ Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ πανηγυρίζει με αντίπαλο τον Φάμπιο Φονίνι κατά τη διάρκεια του Australian Open
Ο Ράφα Ναδάλ πανηγυρίζει με αντίπαλο τον Φάμπιο Φονίνι κατά τη διάρκεια του Australian Open 2021 AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Ο Ραφαέλ Ναδάλ ξεπέρασε με ιδιαίτερη ευκολία το εμπόδιο του Φεντερίκο Ντελμπόνις, στην πρεμιέρα του στο Monte Carlo Masters.

Ο 11 φορές πρωταθλητής Μόντε Κάρλο, Ραφαέλ Ναδάλ, επικράτησε με 6-1, 6-2 του Φεντερίκο Ντελμπόνις και προκρίθηκε στους "16" της διοργάνωσης του Μονακό. Εκεί θα αναμετρηθεί με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που απέκλεισε νωρίτερα σήμερα τον Τζέρεμι Σαρντί με 7-6(3), 6-4.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τον αντίπαλο του, ενώ έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, μετά τον τραυματισμό στην πλάτη, που τον κράτησε εκτός court για μικρό χρονικό διάστημα.

Ο Ναδάλ κυριάρχησε στα περισσότερα ράλι από τη βασική γραμμή, είχε σωστές αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές ενώ το forehand του ήταν εξαιρετικό.

Ο Ντεμπλόνις πέτυχε μόλις ένα break στο ματς, ενώ ο Ναδάλ ήταν πολύ πιο απειλητικός στα service games του αντιπάλου του, με πέντε breaks σε 11 προσπάθειες. Ο Ράφα έπαιξε ψύχραιμα, είχε ποικιλία στα χτυπήματα του και πήρε με ευκολία την νίκη.

Ο Ισπανός θρύλος είναι αδιαμφισβήτητα το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του event. Αν τα καταφέρει θα σηκώσει για 12η φορά το τρόπαιο στο αγαπημένο του Μόντε Κάρλο.

"ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΟΝ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ"

Ο 34χρονος θρύλος του αθλήματος στις δηλώσεις του ανέφερε πως θεωρεί πως δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός:

"Ήταν ένα σταθερό ματς από μένα. Ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα γιατί ο Φεντερίκο είναι ένας πολύ καλός παίκτης στο χώμα. Δεν έπαιξα εντυπωσιακά, έπαιξα όμως σταθερά καλά. Έκανα ό,τι έπρεπε σήμερα".

Στον επόμενο γύρο τον περιμένει η πρόκληση του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ σε ένα ματς που κρύβει μερικές παγίδες για τον Ράφα.

"Χαίρομαι πολύ που έρχεται ένα δύσκολο ματς τόσο νωρίς στο τουρνουά. Είχαμε μερικά φοβερά ματς στο παρελθόν. Είναι ένας καλός φίλος, ένα καλό παιδί και ένας εξαιρετικός τενίστας! Θα είμαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσω" ανέφερε ο Ράφα.

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Πηγή:Τennis24

TAGS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ