ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Monte Carlo Masters: Ο Τσιτσιπάς ψάχνει την 26η παρουσία του σε ημιτελικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει την μπάλα κόντρα στο Σονέγο για το Miami Open.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει την μπάλα κόντρα στο Σονέγο © 2021 WILFREDO LEE/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις 12:00 αντιμετωπίζει τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα σε ένα παιχνίδι με πολλές παγίδες και θέλει να φτάσει στα ημιτελικά ενός τουρνουά του Tour για 26η φορά στην καριέρα του.

Ένα ματς το οποίο είναι εύκολο μόνο στα χαρτιά έχει μπροστά του το μεσημέρι της Παρασκευής (16/04, 12:00, Cosmote Sports 6) ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας έχει προγραμματίσει εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι τώρα στο Monte Carlo Masters και δεν έχει χάσει ούτε σετ. Ωστόσο, αυτή τη φορά θα βρει απέναντί του έναν εξαιρετικό τενίστα στο χώμα.

Όπως και οι περισσότεροι Ισπανοί ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα είναι ένας ποιοτικός αντίπαλος και ιδιαίτερα στο χώμα μπορεί να κάνει τη ζημιά. Το Νο58 της παγκόσμιας κατάταξης είναι εντυπωσιακό στο Μόντε Κάρλο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχει τρεις straight sets νίκες επί δυνατών αντιπάλων, όπως οι Άλεξ ντε Μινόρ, Ματέο Μπερετίνι και Λούκας Πουίγ.

Οι δυο τους δεν έχουν βρεθεί ξανά αντίπαλοι και αυτό προσθέτει ακόμα ένα στοιχείο στην αναμέτρηση αφού αμφότεροι θα πρέπει να διαβάσουν το παιχνίδι του άλλου.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Όπως και να έχει ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα είναι ένας αντίπαλος που δεν τρομάζει τον Τσιτσιπά, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή.

Εάν ο Στεφ τα καταφέρει τότε θα πάρει την πρόκριση για 26η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά ενός τουρνουά του ATP Tour, ενώ για φέτος θα είναι η τέταρτη.

Εκεί θα βρει απέναντι του τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Ντάνιελ Έβανς και τον Νταβίντ Γκοφάν. Ο πρώτος έκανε την έκπληξη του τουρνουά πετώντας εκτός τον Τζόκοβιτς, ενώ ο δεύτερος είναι τρομερά σταθερός μέχρι τώρα.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ