ATP

Monte Carlo Masters: Με Τζόκοβιτς, αλλά χωρίς Ναδάλ

Ο Τζόκοβιτς σε προπόνηση στο Australian Open
Ο Τζόκοβιτς σε προπόνηση στο Australian Open AP PHOTO/MARK BAKER, FILE

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα επιδιώξει να διατηρήσει τα κεκτημένα στο Μόντε Κάρλο, χωρίς ο Ράφα Ναδάλ ν' ανήκει στη λίστα των πιθανών εμποδίων που θα συναντήσει στον δρόμο του. Αντίθετα ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιστρέφει στη δράση.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρώτου χωμάτινου Masters της σεζόν ξεκινάει με την πραγματοποίηση της αποψινής κλήρωσης για το κυρίως ταμπλό (18:00GR).

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιστρέφει στη δράση μετά τον νέο αποκλεισμό του στο tour, στα πρώτα δύο Masters της σεζόν, και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά την οδυνηρή ήττα που είχε υποστεί στα προημιτελικά του Dubai Championships από τον Γίρι Βέσελι στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το Monte Carlo Masters θα είναι μόλις το δεύτερο τουρνουά για τον 34χρονο Σέρβο στη χρονιά, καθώς το ανεμβολιαστικό status του δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί αφενός στη Μελβούρνη αφετέρου σε Indian Wells και Μαϊάμι.

Ο Νόλε έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο στο Πριγκιπάτο, το 2013 και το 2015, ωστόσο στις πέντε τελευταίες παρουσίες του στο τουρνουά, δεν έχει καταφέρει να φτάσει πιο πέρα από τον προημιτελικό γύρο. Πέρυσι ηττήθηκε στον 3ο γύρο από τον Ντάνιελ Έβανς.

Από το τουρνουά θα απουσιάσει ο Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος είχε αρχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά, όμως ο τραυματισμός του στα πλευρά θα τον κρατήσει για σημαντικό διάστημα εκτός αγώνων. Ο Ισπανός ελπίζει να προλάβει στο Masters της Μαδρίτης, στις αρχές Μαΐου.

Υπερασπιστής του τίτλου στο Μονακό είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα, έχοντας ωστόσο πολύ ισχυρό ανταγωνισμό, αφού θα αγωνιστούν τα περισσότερα κορυφαία ονόματα της ATP όπως οι Ζβέρεφ, Ρούμπλεφ, Αλκαράθ, Αλιασίμ, Νόρι, Σίνερ, Φριτζ, Χουρκάτς, Σβάρτσμαν, Μονφίς, Φονίνι και Ντιμιτρόφ.

Tα περισσότερα βλέμματα συγκεντρώνει ο Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος προέρχεται από την ιστορική κατάκτηση του Miami Open και όλοι περιμένουν από τον 18χρονο Ισπανό να πρωταγωνιστήσει και στη clay court season.

Prize Money/ATP Points

Winner: €836,335 / 1,000 points

Finalist: €456,720 / 600 points

Semi-finalist: €249,740/ 360 points

Quarter-finalist: €136,225 / 180 points

Round of 16: €72,865 / 90 points

Round of 32: €39,070 / 45 points

Round of 56: €21,650 / 25 points

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ