US OPEN

Μέρτενς - Γραμματικοπούλου 2-0: Τέλος στο όνειρο του US Open για την 24χρονη πρωταθλήτρια

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου INTIME

Το εμπόδιο της Ελίζ Μέρτενς αποδείχθηκε αξεπέραστο για τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-2, 6-2) και ολοκλήρωσε την παρουσία της στο US Open του 2021.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αποχαιρέτησε με μάχη το κυρίως ταμπλό του US Open, γνωρίζοντας την straight sets ήττα από την Βελγίδα, Νο16 τενίστρια στον κόσμο, Ελίζ Μέρτενς. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, είπε αντίο στο καλύτερο τουρνουά της μέχρι καριέρας της, μετά από 82 λεπτά αγώνα, με ήττα 6-2, 6-2.

Μετά από δέκα ημέρες παρουσίας στη Νέα Υόρκη, η Βαλεντίνη ολοκλήρωσε την τρομερή πορεία της στο Grand Slam των ΗΠΑ, αποκομίζοντας σπουδαίες εμπειρίες για το μέλλον της.

Μέτρησε την πρώτη πρόκρισή της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam, κερδίζοντας τρία συνεχόμενα ματς στα προκριματικά, ενώ πανηγύρισε και την παρθενική της νίκη στο main draw Major θεσμού.

Η 24χρονη έκανε κορυφαίες εμφανίσεις στις τέσσερις νίκες της στο Flushing Meadows, όμως δεν κατάφερε να προβληματίσει σε υψηλό επίπεδο την Ελίζε Μέρτενς, η οποία έδειξε την διαφορά κλάσης τους στο μεταξύ τους ματς.

Η Βαλεντίνη δεν κατάφερε να κρατήσει περισσότερες από μια φορές το σερβίς της, δεχόμενη επτά (!) breaks από την Βελγίδα αντίπαλό της.

Παρ' όλα αυτά, έδειξε το μεγάλο ταλέντο της στις επιστροφές, κάνοντας τρία breaks στο σερβίς της Νο15 του ταμπλό (με 3/6 b.p.).

Μόλις 15/48 πόντους κέρδισε πίσω από το σερβίς της η Γραμματικοπούλου, που έκανε 37 αβίαστα λάθη, σε αντίθεση με την πολύ πιο σταθερή Μέρτενς, που έκανε 19. Στην επόμενη φάση, η 25χρονη θα παίξει με την Τυνήσια, Ονς Ζαμπέρ.

Όσον αφορά τη Βαλεντίνη, αμέσως μετά το τέλος του US Open, θα δει τον εαυτό της να κερδίζει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με το πιθανότερο σενάριο, να την φέρνει στο Νο186 (+48).

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS US OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ