MIAMI OPEN

Μεντβέντεφ: Μια νίκη μακριά από το Νο1

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ στον μεγάλο τελικό του Australian Open κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ στον μεγάλο τελικό του Australian Open κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ © 2022 SIMON BAKER / AP IMAGES

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο2) ξεπέρασε το εμπόδιο του Τζένσον Μπρούκσμπι (Νο39) και απέχει μια νίκη από το να εξασφαλίσει την επάνοδό του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, με το τέλος του Miami Open.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ξεπέρασε το εμπόδιο του Τζένσον Μπρούκσμπι (Νο39) και απέχει μια νίκη από το να εξασφαλίσει την επάνοδό του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, με το τέλος του Miami Open.

Ο 26χρονος Ρώσος βρίσκεται στα προημιτελικά του Masters τουρνουά των ΗΠΑ και αν κερδίσει τον επόμενο αντίπαλό του, που θα προκύψει από την αναμέτρηση του Χούμπερτ Χούρκατς (Νο10) με τον Τζορτζ Λόιντ Χάρις (Νο44), τότε θα "κλειδώσει" την άνοδό του στην κορυφή του κόσμου, από την ερχόμενη Δευτέρα (4/4).

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-5 στο 1ο set από τον Μπρούκσμπι, ο Μεντβέντεφ κέρδισε 10 από τα επόμενα 11 games που παίχτηκαν και με 7-5, 6-1 "καθάρισε" τον ανερχόμενο Αμερικανό, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μαϊάμι.

Με 41/58 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε το ματς ο Ρώσος, που σέρβιρε οκτώ άσους και εκμεταλλευόμενος 4/4 break points, έφτασε στη straight sets πρόκριση.

Αν και ο Μπρούκσμπι είχε πολύ υψηλά επιτυχίας πίσω από το 1ο σερβίς του (72%), δεν κατάφερε να σώσει ούτε ένα break point του Μεντβέντεφ και κέρδισε μόλις... επτά πόντους σε ολόκληρο το 2ο set!

Ο Ρώσος, Νο1 του ταμπλό, κέρδισε 26 από τους 33 πόντους του 2ου set και συνολικά κέρδισε 42 από τους τελευταίους 54 πόντους του αγώνα, αφήνοντας ανήμπορο να αντιδράσει τον 21χρονο.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS MIAMI OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ