ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Μαρία Σάκκαρη: Με ένα όνειρο τρελό

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Roland Garros εις βάρος της Ίγκα Σβιόντεκ (9 Ιουνίου 2021)
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Roland Garros εις βάρος της Ίγκα Σβιόντεκ (9 Ιουνίου 2021) @ 2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Το σημαντικότερο αγώνα της καριέρας της, μέχρι τώρα, δίνει το απόγευμα της Πέμπτης (ΕΡΤ 1, Εurosport 1) η Μαρία Σάκκαρη που έχει συγκινήσει τους πάντες με την υπερπροσπάθειά της στο Παρίσι. Αντίπαλός της θα είναι η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα.

Η Μαρία Σάκκαρη, μετά την ιστορική και σπουδαία νίκη επί της κατόχου του τίτλου, Ίγκα Σφιόντεκ, θα αγωνιστεί στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν αντιμετωπίζοντας την Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα που επίσης θα πραγματοποιήσει την παρθενική της συμμετοχή σε Roland Garros διοργάνωση.

Πρόκειται για τον 2ο ημιτελικό του Roland Garros 2021 ο οποίος θα ξεκινήσει περίπου στις 18:00 (EΡT 3, Eurosport 1) στο κεντρικό court του Philippe Chatrier, μετά την αναμέτρηση της Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα επί της Ταμάρα Ζίντανσεκ.

Σάκκαρη και Κρεϊτσίκοβα θα αγωνιστούν για τρίτη φορά στην καριέρα τους και για δεύτερη στο WTA Tour, με την 25χρονη Τσέχα, Νο33 στον κόσμο να έχει κερδίσει και τα δύο παιχνίδια: το 2014 στον τελικό του ITF Torun και φέτος στο Dubai Championships (6-2, 7-6).

Η Μαρία Σάκκαρη είναι η τενίστρια με την υψηλότερη κατάταξη από τις τέσσερις ημιφιναλίστ του Παριζιάνικου Grand Slam ενώ είναι και η κορυφαία server στο τουρνουά με 26 άσους και 77% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο της σερβίς.

Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό της στο career high Νο17 της κατάταξης ενώ αν περάσει στον τελικό θα σκαρφαλώσει στο Νο14. Σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου θα ανέβει στο Νο9 της WTA!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης (10/06):

Court Philippe Chatrier (Ώρα έναρξης πρώτου αγώνα στις 13:00)

Κρόβτσζικ/Σαλίσμπουρι v. Βεσνίνα/Καράτσεφ (Mixed Doubles Final) (Όχι πριν τις 16:00GR)

Αναστασία Παβλιουτσένκοβα [31] v. Ταμάρα Ζιντάνσεκ

Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα v. Μαρία Σάκκαρη [17]

Πηγή: Tennis24

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ ROLAND GARROS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ