ΤΕΝΙΣ

Μάρεϊ: "Ο Τιμ δεν θα κέρδιζε το US Open αν ήταν ο Νόλε"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ποζάρει κρατώντας στα χέρια του το τρόπαιο του Australian Open
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ποζάρει κρατώντας στα χέρια του το τρόπαιο του Australian Open 2021 AP PHOTO/HAMISH BLAIR

Ο Άντι Μάρεϊ εξέφρασε την άποψή του πως ο Ντόμινικ Τιμ δε θα κατακτούσε το US Open εάν συνέχιζε να αγωνιζόταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πρόσφατα κατέκτησε το 18ο grand slam της καριέρας του, θριαμβέυοντας για 9η φορά στο Australian Open. Το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη ήταν εκπληκτικός στον τελικό του τουρνουά της Μελβούρνης, απέναντι στον Ντάνιλ Μεντβέντεφ.

Κέρδισε εύκολα τον 25χρονο Ρώσο με 7-5, 6-2, 6-2, σε έναν θεαματικό αγωνα που διήρκησε μόλις 1 ωρα και 55 λεπτά. Μετά τον αγώνα, ο τρεις φορές πρωταθλητής grand slam Άντι Μάρεϊ, μίλησε τόσο για το "Big 3" , όσο και για την επόμενη γενιά τενιστών.

Αν και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έπαιξε εξαιρετικά στην Αυστραλία, δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός στον τελικό, κόντρα στον Τζόκοβιτς. Οι φίλαθλοι περίμεναν πολλά από ορισμένους τενίστες νέας γενιάς, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ντομινίκ Τιμ. Όμως και οι δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στους κρίσιμους αγώνες.

Ο πρώην Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη Άντι Μάρεϊ σε μια πρόσφατη συνέντευξη, τόνισε πως έμεινε αρκετά απογοητευμένος από τους νεότερους τενίστες. Σύμφωνα με τον Βρετανό, δεν δείχνουν μαχητικότητα ενάντια στο "Big 3".

Ο Μάρεϊ σίγουρα περίμενε πολλά περισσότερα από τους παίκτες της επόμενης γενιάς και πιστεύει ότι πρέπει να βελτιωθούν πολύ για να κερδίσουν έναν τίτλο Grand Slam.

Στην συνέντευξη, ανέφερε ότι αν δεν είχε αποκλειστεί ο Νόβακ από το US Open 2020, πιθανότατα θα κατακτούσε εκείνος το πολυπόθητο τρόπαιο και όχι ο Ντομινίκ Τιμ. Ο Τζόκοβιτς τέθηκε εκτός συνέχειας, διότι πέτυχε καταλάθος την επόπτρια γραμμών με το μπαλάκι.

"Προφανώς ο Τιμ έπαιξε πολύ καλά και έκανε αυτό που έπρεπε για να κερδίσει το τουρνουά. Όμως αν ο Νόβακ δεν είχε ρίξει την μπάλα στο λαιμό του διαιτητή γραμμής, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο νομίζω", είπε κλείνοντας ο Βρετανός.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ