ATP

Madrid Open: Στην τελική ευθεία με τους ημιτελικούς των ανδρών και τον τελικό των γυναικών

Ο Αλεξάντερ Σβέρεφ στην αναμέτρηση με τον Ντάνιελ Έβανς για το Madrid Open
Ο Αλεξάντερ Σβέρεφ στην αναμέτρηση με τον Ντάνιελ Έβανς για το Madrid Open AP

Σπουδαίες αναμετρήσεις αναμένεται να παρακολουθήσουμε σήμερα στο Madrid Open, με τη διεξαγωγή των ημιτελικών των ανδρών, με τη μάχη του Σβέρεφ με τον Τιμ να μαγνητίζει τα βλέμματα, αλλά και τον τελικό των γυναικών, ανάμεσα σε Άσλεϊ Μπάρτι και Αρίνα Σαμπαλένκα.

Με τους δύο ημιτελικούς των ανδρών και τον τελικό των γυναικών, συνεχίζεται η δράση στο Caja Magica της Μαδρίτης, εισερχόμενοι στο τελευταίο διήμερο της σπουδαίας χωμάτινης διοργάνωσης.

Το παιχνίδι που συγκεντρώνει τα βλέμματα είναι ο πρώτος ημιτελικός των ανδρών όπου Ντόμινικ Τιμ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα συναντηθούν (17:00GR), για πρώτη φορά μετά τον συγκλονιστικό 5σετο τελικό τους στο US Open, τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ο 27χρονος Αυστριακός, μετά από ένα διάστημα εκτός αγώνων στο ATP Tour, επέστρεψε δριμύτερος στην αγαπημένη του επιφάνεια και διεκδικεί την είσοδό του στον 29ο τελικό της καριέρας του. Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, προηγείται 8-2 στις νίκες κόντρα στον Ζβέρεφ, τρέχοντας μάλιστα ένα σερί 4-0.

Στο χώμα, το σκορ είναι 4-1 υπέρ του Dominator, ωστόσο η μοναδική νίκη του Ζβέρεφ είχε έρθει πριν από τρία χρόνια, στην πορεία τίτλου του Γερμανού στο Madrid Open.

"Πριν έρθω στη Μαδρίτη, δεν περίμενα ότι θα φτάσω μέχρι εδώ. Ήλπιζα να παίξω 1-2 καλά ματς κόντρα σε top αντιπάλους. Είναι μεγάλη έκπληξη για μένα που θα αντιμετωπίσω τον Σάσα στα ημιτελικά το Σάββατο" είπε χαρακτηριστικά ο Τιμ ο οποίος κέρδισε κατά σειρά τους Γκιρόν, Ντε Μινόρ και Ίσνερ για την είσοδο στα ημιτελικά.

Από την άλλη, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ προέρχεται από τη σπουδαία νίκη επί του Ράφαελ Ναδάλ στους "8", με τον Γερμανό να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στο χώμα απέναντι στον 34χρονο Ισπανό.

Ο 24χρονος, Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, διανύει περίοδο εντυπωσιακής φόρμας και έχει αποκλείσει τους Νισικόρι, Έβανς και Ναδάλ χωρίς να απολέσει σετ στο τουρνουά.

"Ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω απέναντι στον Ντόμινικ. Όλοι θυμούνται τον τελικό του US Open. Τον θυμάμαι κι εγώ και σίγουρα θα είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μου όταν παίξουμε αντίπαλοι στα ημιτελικά. Ανυπομονώ γι'αυτό το ματς" είπε ο Σάσα.

Στο δεύτερο ημιτελικό των ανδρών (22:00GR), Ματέο Μπερετίνι και Κάσπερ Ρουντ θα διεκδικήσουν την παρθενική τους πρόκριση σε Masters τελικό, έχοντας ισάξιες πιθανότητες να τα καταφέρουν.

Πρόκειται για την 4η μεταξύ τους συνάντηση στο ATP Tour, με τον 22χρονο Νορβηγό, Νο22 της παγκόσμιας κατάταξης, να προηγείται 2-1 στο head to head, έχοντας κερδίσει και τα δύο προηγούμενα ραντεβού τους στο χώμα (Μαδρίτη 2020, Γαλλικό Όπεν 2019).

Με τη συμμετοχή του στα ημιτελικά της Μαδρίτης, ο Ρουντ έχει εξασφαλίσει ήδη το career high Νο16 του κόσμου ενώ σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό θα ανέβει στο Νο13 και με τον τίτλο στο Νο11.

Από την άλλη, ο Ματέο Μπερετίνι Νο10 στον κόσμο, έχει ρεκόρ 15-3 τη φετινή σεζόν και ανεξαρτήτου αποτελέσματος και πορείας στη Μαδρίτη, έχει εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο9 της κατάταξης.

Ενδιάμεσα (19:30GR) θα διεξαχθεί ο γυναικείος τελικός που αναμένεται εξίσου συναρπαστικός και αμφίρροπος, ανάμεσα σε δύο τενίστριες που έχουν ξεχωρίσει αυτή την εβδομάδα.

Η Άσλεϊ Μπάρτι μοιάζει ανίκητη στην Ισπανική πρωτεύουσα αλλά και γενικά στο tour το τελευταίο διάσημα, ωστόσο η Αρίνα Σαμπαλένκα αποτελεί μεγάλη απειλή για την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτή θα είναι η 8η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο γυναίκες, με την 25χρονη Αυστραλέζα να προηγείται 4-3, έχοντας κερδίσει και τα δύο πιο πρόσφατα ραντεβού τους μέσα στο 2021 σε Στουτγκάρδη και Μαϊάμι.

Πηγή: Tennis24

Photo Credits: Associated Press

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ