ΝΑΔΑΛ

Madrid Open: Ο Ζβέρεφ σόκαρε τον Ναδάλ και προκρίθηκε στους "4"

Ο Ράφα Ναδάλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής του με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Australian Open 2021
Ο Ράφα Ναδάλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής του με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Australian Open 2021 @ 2021 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κέρδισε για τρίτο διαδοχικό ματς τον Ράφαελ Ναδάλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Masters της Μαδρίτης, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον πέντε φορές πρωταθλητή στην Caja Magica.

Ο Αλεξάντερ Σβέρεφ έκανε σπουδαία εμφάνιση και έπαιξε μαγικό τένις καθ' όλη τη διάρκεια του προημιτελικού και επικράτησε του Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφαελ Ναδάλ με 6-4, 6-4, για να "κλειδώσει" τον ημιτελικό κόντρα στον Ντομινίκ Τιμ.

"Είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας μου. Να κερδίζεις τον Ράφα στο χώμα, είναι ίσως το πιο δύσκολο πράγμα στο άθλημά μας. Σήμερα τα κατάφερα, αλλά η δουλειά μου στο τουρνουά δεν έχει τελειώσει ακόμη", είπε ο Ζβέρεφ στις δηλώσεις του μετά το ματς, δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι το επίτευγμά του.

Ο Γερμανός είχε ηττηθεί δυο φορές από τον Ναδάλ στο παρελθόν, σε ισάριθμες αναμετρήσεις τους στη χωμάτινη επιφάνεια. Το απόγευμα της Παρασκευής όμως, βρήκε τον τρόπο και τον άφησε εκτός συνέχειας από το Mutua Madrid Open.

Τρία ματς, τρεις straight sets νίκες για τον 25χρονο Γερμανό αυτή την εβδομάδα και μοιάζει να πιάνει το κορυφαίο του επίπεδο, την κατάλληλη στιγμή. Λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη του δευτέρου Grand Slam της χρονιάς.

Ο Ράφα δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα, κέρδισε μόλις 12/24 πόντους πίσω από το 2ο σερβίς του και δέχθηκε τρία μπρέικ από τον αντίπαλό του, γνωρίζοντας την ήττα στα δυο σετ.

Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-4 στο εναρκτήριο σετ, ο Ισπανός έχασε τα 10 από τα επόμενα 14 γκέιμς που παίχτηκαν στο ματς και αποχαιρέτησε την διοργάνωση της πατρίδας του και φέτος χωρίς τον τίτλο στις αποσκευές του.

Αξίζει μόνο να αναφερθεί πως ο Ζβέρεφ είχε 22 winners περισσότερους από τον αντίπαλό του (28-6), για να καταλάβει κανείς το πόσο καλό παιχνίδι έκανε. Μόλις έξι οι winners του Ράφα σε ολόκληρο το ματς. Μάλλον μιλάμε για αρνητικό ρεκόρ του Ισπανού στο χώμα.

Πηγή: Tennis24

Photo Credits: © 2021 Andy Brownbill/Associated Press

TAGS ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ