WTA

Madrid Open: Στην κορυφή η τρομερή Σαμπαλένκα

Η Αρίνα Σαμπαλένκα από παλαιότερη αναμέτρησή της με τη Χάλεπ
Η Αρίνα Σαμπαλένκα από παλαιότερη αναμέτρησή της με τη Χάλεπ Ⓒ 2021 KAMRAN JEBREILI /ASSOCIATED PRESS

Η Σαμπαλένκα με μια μαγική εμφάνιση κέρδισε την Μπάρτι στον τελικό της Μαδρίτης με 2-1 σετ (6-0, 3-6, 6-4) μετά από μια ώρα και σαράντα λεπτά.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα έκανε μαγική εμφάνιση και έβαλε φρένο στο τρένο που ονομάζεται Άσλεϊ Μπάρτι, κατακτώντας τον τίτλο στο Mutua Madrid Open, μετά από έναν υπέροχο τελικό που κρίθηκε στο καθοριστικό τρίτο σετ με τη Λευκορωσίδα να επικρατεί με 2-1 σετ.

Παίρνοντας εκδίκηση για τον χαμένο τελικό προ δυο εβδομάδων στη Στουτγκάρδη, η Λευκορωσίδα έστειλε στο καναβάτσο τη Νο1 τενίστρια του κόσμου και κατέκτησε τον πιο σημαντικό τίτλο της μέχρι τώρα καριέρας της.

Μετά από μια ώρα και 41 λεπτά μάχης, η Νο5 τενίστρια του ταμπλό επικράτησε με 6-0, 3-6, 6-4 και πανηγύρισε τον 10ο τίτλο της καριέρας της και 2ο μέσα στο 2021. Στις αρχές της χρονιάς είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Άμπου Ντάμπι.

Μπορεί η Μπάρτι να έδειχνε πως ήλεγχε την αναμέτρηση στο 3ο σετ, όμως η Σαμπαλένκα βρήκε λύσεις, βγήκε από τις δύσκολες καταστάσεις και "σκότωσε" την Αυστραλή, εκμεταλλευόμενη τη μοναδική ευκαιρία για break που της παρουσιάστηκε.

Η Σαμπαλένκα, που αυτή την εβδομάδα έκλεισε τα 23 χρόνια ζωής, "έσπασε" το σερβίς της Μπάρτι στο 4-4 του decider set, κράτησε την ψυχραιμία της, σέρβιρε άψογα στο αμέσως επόμενο γκέιμ και "έκλεισε" τον αγώνα με 11(!) πόντους στη σειρά.

Από εκεί που η Μπάρτι προηγούνταν με 3-4 και 15-30 στο σερβίς της Λευκορωσίδας, η Σαμπαλένκα δεν έχασε άλλο πόντο στο ματς και ολοκλήρωσε με μοναδικό τρόπο τον μεγάλο τελικό.

Για να φτάσει στον τίτλο του Madrid Open, κέρδισε κατά σειρά τις Ζβονάρεβα, Κασάτκινα, Πεγκούλα, Μέρτενς, Παβλιουτσένκοβα και Μπάρτι. Έτσι, έφτασε τις 10 νίκες σε 11 ματς που έχει δώσει στη φετινή clay court season.

Από την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα, θα βελτιώσει και το career high της στην παγκόσμια κατάταξη. Από το Νο7 στο οποίο βρισκόταν πριν ξεκινήσει το τουρνουά, θα φτάσει στο Νο4.

Από την άλλη, η Μπάρτι φυσικά και θα παραμείνει στο Νο1, παρά την απώλεια του τίτλου στην Ισπανία και μάλιστα θα αυξήσει την διαφορά της από τη Νο2, Ναόμι Οσάκα.

WTA MADRID OPEN DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

TAGS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ