MADRID OPEN

Madrid Open: Σα να μην πέρασε μια μέρα για τον Ναδάλ στην επιστροφή του στη δράση

Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει τον τίτλο στο Μεξικό
Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει τον τίτλο στο Μεξικό AP PHOTO/EDUARDO VERDUGO

Στην επιστροφή του στην δράση μετά από 1,5 μήνα, ο Ράφα Ναδάλ έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο στην αγαπημένη του επιφάνεια και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Mutua Madrid Open. Απέκιλεισε με 2-0 σετ τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.

Στην επιστροφή του στην δράση μετά από 1,5 μήνα, ο Ράφα Ναδάλ έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο στην αγαπημένη του επιφάνεια και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Mutua Madrid Open.

Ο Ισπανός Θρύλος, στο πρώτο του ματς στο χώμα μετά από 11 μήνες (ημιτελικός Roland Garros 2021, κόντρα στον Τζόκοβιτς), επικράτησε του φορμαρισμένου και Νο32 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης, Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, με 6-1, 7-6(4) και πανηγύρισε την 21η νίκη του μέσα στο 2022.

Ο πέντε φορές πρωταθλητής στο Masters της Μαδρίτης, αν και δυσκολεύτηκε να “κλείσει” το ματς κόντρα στον 22χρονο Σέρβο, βρήκε τον τρόπο να γλιτώσει το 3ο set και πλέον περιμένει να αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, τον έμπειρο Βέλγο, Νταβίντ Γκοφάν, που απέκλεισε με τη σειρά του τον Μπότικ Φαν Ντε Ζάντσουλπ (Νο31,) με το εμφατικό 6-4, 6-2.

Την 55η νίκη της καριέρας του στο Madrid Open έκανε δικιά του ο Ισπανός (55-13 πλέον), που έδειξε να έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες εβδομάδες και τον κράτησε μακριά από τα πρώτα τουρνουά της χωμάτινης σεζόν.

Ο Νο3 του ταμπλό στη Μαδρίτη, κέρδισε 43/65 πόντους πίσω από το σερβίς του και εκμεταλλεύτηκε 4/6 break points ευκαιρίες, για να φτάσει στη straight sets επικράτηση επί του αξιόμαχου Κετσμάνοβιτς.

Στο 1ο set ο Ράφα ήταν εκπληκτικός, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του και θύμισε τον… κλασικό Ναδάλ του χώματος. Ήταν, δηλαδή, ανίκητος.

Μόλις η βροχή έκανε την εμφάνισή της στον ουρανό της Μαδρίτης και ανάγκασε τους διοργανωτές να κλείσουν την οροφή του court, το παιχνίδι ισορρόπησε, με τον Σέρβο να παίζει καλύτερα, να ματσάρει την ενέργεια του 35χρονου και να δίνει επιπλέον σασπένς στον αγώνα.

Παρά το γεγονός, ότι ο Ράφα δεν μπόρεσε να σερβίρει επιτυχημένα για τη νίκη στο 6-5 του 2ου set, μιας και δέχθηκε break από τον Κετσμάνοβιτς, στο tie-break που ακολούθησε, κράτησε την ψυχραιμία του, έκανε δικούς του τους τρεις τελευταίους πόντους του ματς και έφυγε από το court με τη σημαντική νίκη.

Πηγή: tennis24

TAGS MADRID OPEN ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ