MADRID OPEN

Madrid Open: Ο Τζόκοβιτς ξεπέρασε εύκολα τον Χούρκατς και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Mutua Madrid Open
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Mutua Madrid Open 2022 AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 2-0 σετ του Χούμπερτ Χούρκατς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Madrid Open.

Στον 2ο ΑΤΡ ημιτελικό του μέσα στο 2022 προκρίθηκε ο Νο1 τενίστας του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, κερδίζοντας τον Χούμπερτ Χούρκατς με straight sets, το απόγευμα της Παρασκευής (6/5) στη Μαδρίτη.

Ο 34χρονος Σέρβος πανηγύρισε την 6η νίκη του σε οκτώ ματς στη φετινή χωμάτινη σεζόν και μετά από 82 λεπτά αγώνα, επικράτησε του Νο12 του ταμπλό με 6-3, 6-4, για να “σφραγίσει” τη θέση του στους "4" καλύτερους του Mutua Madrid Open.

Εκεί, περιμένει να αντιμετωπίσει έναν εκ των Ράφα Ναδάλ και Κάρλος Αλκαράθ, που θα τεθούν αντιμέτωποι αργότερα μέσα στην ημέρα (περίπου στις 17:15GR).

Ο τρεις φορές πρωταθλητής στο Masters της Μαδρίτης (2011, 2016, 2019), επέστρεψε στο court για να δώσει αγώνα μετά από τρεις ημέρες ξεκούρασης, μιας και δεν αγωνίστηκε ποτέ κόντρα στον Άντι Μάρεϊ για τη φάση των “16” (ο Βρετανός αποσύρθηκε), όμως αυτό δεν έδειξε να τον επηρεάζει αρνητικά.

Μάλλον το αντίθετο. Κάνοντας εξαιρετικό παιχνίδι από τη βασική γραμμή, σερβίροντας έξι άσους και κερδίζοντας 42/54 πόντους πίσω από το σερβίς του, ο Νόλε μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο, τη μάχη με τον Χούρκατς.

Δεν άφησε τον Πολωνό (Νο14) να φτάσει ούτε καν σε break point και εκμεταλλευόμενος 2/6 δικές του ευκαιρίες, πανηγύρισε την ελεγχόμενη νίκη στα δυο sets.

Στις αρχές του κάθε set “πλήγωσε” τον αντίπαλό του ο έμπειρος Σέρβος και αφού “έσπασε” το σερβίς του Χούρκατς στο 1-0 του 1ου set και στο 2-2 του 2ου, δεν κοίταξε πίσω του, κράτησε με άνεση τα δικά του service games και έφτασε χωρίς πολλά λάθη, στην επικράτηση.

Αυτήν, είναι η 7η πρόκριση της καριέρας του στα ημιτελικά του Masters της Μαδρίτης, στην 12η παρουσία του στη διοργάνωση και ταυτόχρονα, η 996η νίκη του στο Tour της ΑΤΡ.

Από την πλευρά του ο Χούρκατς, με την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού, την επόμενη εβδομάδα θα κερδίσει δυο θέσεις και θα ανέβει στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS MADRID OPEN ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ