MADRID OPEN

Madrid Open: Δοκιμασία για Ναδάλ με φόντο τα ημιτελικά

Ο Ράφα Ναδάλ ποζάρει στους φωτογράφους μετά την κατάκτηση του Barcelona Open το 2021
Ο Ράφα Ναδάλ ποζάρει στους φωτογράφους μετά την κατάκτηση του Barcelona Open το 2021 Ⓒ 2021 JOAN MONFORT / ASSOCIATED PRESS

Με την προημιτελική φάση συνεχίζεται στο Caja Magica το Mutua Madrid Open, όπου ο Ράφαελ Ναδάλ θα συνεχίσει την προσπάθεια κατάκτησης του 6ου τίτλου του στο Masters της πατρίδας του.

Με την προημιτελική φάση συνεχίζεται στο Caja Magica το Mutua Madrid Open, όπου ο Ράφαελ Ναδάλ θα συνεχίσει την προσπάθεια κατάκτησης του 6ου τίτλου του στο Masters της πατρίδας του.

Ο 34χρονος Ισπανός, μετά την ανάδειξή του ως ο κορυφαίος αθλητής του 2020 από την ακαδημία Laureus, επιστρέφει στο Manolo Santana όπου στο 2ο προημιτελικό της Παρασκευής θα αντιμετωπίσει (16:00GR) τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με στόχο την πρόκριση στον 75ο ημιτελικό της καριέρας του σε τουρνουά της σειράς ATP Masters 1000.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει θετικό ρεκόρ 5-2 απέναντι στον πανίσχυρο Γερμανό, ωστόσο ο Ζβέρεφ έχει φύγει νικητής από τις δύο τελευταίες τους αναμετρήσεις σε indoor hard court.

"Είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα στο άθλημά μας, να αντιμετωπίσεις τον Ράφα στο χώμα, ειδικά μέσα στην Ισπανία. Είμαι κάποιος που αναζητά τέτοιες προκλήσεις και σίγουρα ανυπομονώ για το παιχνίδι μας" παραδέχθηκε ο Ζβέρεφ ο οποίος έχει πολύ καλή παράδοση στη Μαδρίτη, με αποκορύφωμα τον τίτλο στη διοργάνωση του 2018.

Νωρίτερα (12:00GR), ο Ντόμινικ Τιμ θα αντιμετωπίσει τον Τζον Ίσνερ στον πρώτο προημιτελικό της ημέρας και ο νικητής θα περιμένει στα ημιτελικά τον αντίστοιχο του ζευγαριού Ναδάλ-Ζβέρεφ.

Στο βραδινο πρόγραμμα της Παρασκευής, υπάρχουν οι δύο προημιτελικοί για το κάτω μέρος του ταμπλό, από τους οποίους θα προκύψει ένας φιναλίστ έκπληξη.

Στις 20:00GR Κάσπερ Ρουντ και Αλεξάντερ Μπουμπλικ διεκδικούν την παρθενική τους συμμετοχή σε 4αδα Masters τουρνουά και στις 22:00GR Μπερετίνι και Γκαρίν θα παλέψουν για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά.

Ναδάλ: "Αξέχαστη στιγμή η ισοφάριση του Ρότζερ"

Εξάλλου, ο Ράφαελ Ναδάλ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Mutua Madrid Open αλλά δεν ήταν η μόνη επιτυχία του την Πέμπτη, καθώς η διάσημη ακαδημία Laureus τον βράβευσε για τα μοναδικά του επιτεύγματα το 2021 και συγκεκριμένα για τον ιστορικό 13ο τίτλο στο Γαλλικό Όπεν με τον οποίον ισοφάρισε το σπουδαιότερο ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος, τα 20 Grand Slams του Ρότζερ Φέντερερ.

Ο 34χρονος Ισπανός, στο μήνυμά του στα social media, δήλωσε πανευτυχής για τη βράβευση ως ο κορυφαίος αθλητής της προηγούμενης σεζόν και τόνισε το πόσο σημαντικό ήταν για τον ίδιο να ισοφαρίσει τον αντίζηλο και φίλο του Φέντερερ.

"Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γι'αυτό το βραβείο. Είχα απέναντί μου σπουδαίους ανταγωνιστές. Οι συνυποψήφιοί μου άξιζαν το βραβείο το ίδιο με εμένα και δεν μπορώ να είμαι περισσότερο χαρούμενος. Κερδίζοντας το Γαλλικό Όπεν και ισοφαρίζοντας τα 20 Grand Slam του Ρότζερ Φέντερερ, ήταν μια αξέχαστη στιγμή για μένα. Σημαίνει πολλά για μένα να ισοφαρίζω τον μεγάλο αντίζηλό μου αλλά την ίδια στιγμή και έναν σπουδαίο φίλο μου. Είναι κάτι πολύ ξεχωριστό μετά από όλα όσα έχουμε περάσει μαζί μέσα και έξω από το γήπεδο.

Η πανδημία που περνάμε είναι άνευ προηγουμένου και θέλω να δηλώσω τη συμπαράστασή μου σε όλες τις οικογένειες που υπέφεραν ή έχασαν κάποιον δικό τους".

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2021 Joan Monfort / Associated Press

TAGS MADRID OPEN ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ