ΤΕΝΙΣ

Τένις: Η απίστευτη Λάκη στα ημιτελικά του τουρνουά της ITF στο Ηράκλειο

Τένις: Η απίστευτη Λάκη στα ημιτελικά του τουρνουά της ITF στο Ηράκλειο

Η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Μιχαέλα Λάκη, επικράτησε της 18χρονης Γερμανίδας Εύα Λις με 2-1 σετ στον προημιτελικό του τουρνουά της ITF στο Ηράκλειο και συνεχίζει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μετά από τη μεγάλη πρόκριση κόντρα στην Νο1 του ταμπλό του τουρνουά τένις των 15.000 δολαρίων ITF που διεξάγεται στο Ηράκλειο Κρήτης, η 16χρονη Μιχαέλα Λάκη ξεπέρασε ένα ακόμη εμπόδιο φτάνοντας στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Αυτή τη φορά η παίκτρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου επικράτησε της 18χρονης Γερμανίδας, Εύα Λις με 6-1, 4-6, 6-3 φτάνοντας μπαίνοντας στην 4άδα της διοργάνωσης, η οποία είναι μάλιστα και η πρώτη στην καριέρα της σε επίπεδο γυναικών.

Το παιχνίδι αν και ξεκίνησε με την Λάκη να κυριαρχεί σε όλο το κορτ, στη συνέχεια έγινε δραματικό και χρειάστηκε το εξαιρετικό πνευματικό παιχνίδι της Ελληνίδας τενίστριας για να την οδηγήσει στη νίκη.

Στο πρώτο σετ η Λάκη βρέθηκε πίσω με μπρέικ (0-1) ωστόσο η 16χρονη με ένα απίστευτο σερί έξι γκέιμ (τρία μπρέικ) κατέκτησε το σετ με 6-1! Στο δεύτερο σετ η Λις άρχισε να πιέζει αφόρητα το σερβίς της Λάκη, η οποία ωστόσο είχε προλάβει να κάνει πρώτη μπρέικ έχοντας πάρει προβάδισμα με 2-0 μεγαλώνοντας το σερί των συνεχόμενων κερδισμένων γκέιμ σε οκτώ.

Η πρώτη πίεση από την Γερμανίδα ήρθε στο τέταρτο γκέιμ με την Λάκη ωστόσο να σβήνει το μπρέικ-πόιντ φτάνοντας σε ένα μεγάλο χολντ (3-1). Η πίεση από την Λις συνεχίστηκε και στο επόμενο σέρβις-γκέιμ της Ελληνίδας τενίστριας, η οποία και πάλι είχε τις λύσεις σβήνοντας αυτή τη φορά δύο μπρέικ-πόιντ, διατηρώντας τη διαφορά των δύο γκέιμ (4-2).

Από εκεί και πέρα όμως η Λις βρήκε τρόπο όχι μόνο να πάρει το μπρέικ πίσω, αλλά και με τέσσερα σερί γκέιμ να φτάσει στο 6-4 και στο 1-1.

Η Λάκη η οποία είχε 67% στο πρώτο σερβίς και μέχρι εκείνο το σημείο 80% στα μπρέικ-πόιντ (4/5), βρέθηκε πίσω στο τρίτο σετ με 3-2. Όμως αυτή τη φορά ήταν η σειρά της για να κάνει ένα συγκλονιστικό σερί 4-0 φτάνοντας στη νίκη, αλλά και τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά.

Στον ημιτελικό του Σαββάτου η Λάκη θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια από την αναμέτρηση της 30χρονη Αυστριακή και πρώην Νο175 του κόσμου Μέλανι Κλάφνερ, η οποία αντιμετωπίζει την 38χρονη Ρουμάνα και πρώην Νο258 του κόσμου Ιωάννα Γκάσπαρ.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ