ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ

Κύργιος: "Το επίπεδό μου είναι ακριβώς εδώ, έχω γνωρίσει ανθρώπους που έχουν καταλάβει ότι είμαι ταλαντούχος"

Ο Νικ Κύργιος
Ο Νικ Κύργιος © 2022 ALBERTO PEZZALI/AP IMAGES

Μόνο με θετικά συναισθήματα και ανεβασμένη ψυχολογία φεύγει από το Λονδίνο ο Νικ Κύργιος, έχοντας πραγματοποιήσει το καλύτερο Grand Slam της καριέρας του.

Μόνο με θετικά συναισθήματα και ανεβασμένη ψυχολογία φεύγει από το Λονδίνο ο Νικ Κύργιος, έχοντας πραγματοποιήσει το καλύτερο Grand Slam της καριέρας του. Ο 27χρονος Αυστραλός, μπορεί να μην κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του Wimbledon, ωστόσο αγωνίστηκε στον πρώτο του Major τελικό και κατάφερε να προκαλέσει για μεγάλο διάστημα τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αποκτώντας επιπλέον αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της χρονιάς.

“Το επίπεδό μου είναι ακριβώς εδώ. Είδαμε τι έκανε ο Νόβακ σε ορισμένους αντιπάλους του, όμως εγώ ήμουν εκεί, κοντά του. Δεν βρίσκομαι πολύ μακριά. Έπαιξα σε έναν τελικό Slam απέναντι σε έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών και ήμουν εκεί. Θα πάρω αυτοπεποίθηση από αυτό. Βγήκα στο πρώτο σετ και ήμουν σαν να έχω αγωνιστεί σε πολλούς τελικούς. Διαχειρίστηκα την πίεση πολύ καλά” είπε ο Κύργιος στην τελευταία συνέντευξη Τύπου από το All England Club.

Παρά τη συμμετοχή του στον τελικό του The Championships, ο Κύργιος θα χάσει πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη καθώς το φετινό Wimbledon εξαιρέθηκε από την ATP Rankings, σε αντίποινα της τιμωρίας που επέβαλε στους Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες.

Ωστόσο, το ranking δεν ήταν ποτέ το κίνητρο του Ελληνοαυστραλού ο οποίος φεύγει με σπουδαία ψυχολογία από το Λονδίνο, έχοντας στεφθεί πρωταθλητής και στο διπλό του Australian Open αρχές της χρονιάς.

“Η φετινή χρονιά πηγαίνει πολύ καλά για μένα. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που μου έχουν δώσει έξτρα κίνητρο φέτος και με έχουν ωθήσει να γίνω καλύτερος άνθρωπος και καλύτερος τενίστας. Έχουν καταλάβει ότι είμαι ταλαντούχος και πιστεύουν ότι μπορώ να κάνω περισσότερα στο άθλημα” είπε ο Κύργιος, αναφερόμενος κυρίως στην νέα σύντροφό του.

Αυτό που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Τζόκοβιτς στον τελικό ήταν η εμπειρία του Σέρβου από τέτοια ματς, σύμφωνα με τον Αυστραλό.

“Ένιωσα ότι έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτές τις καταστάσεις. Έχει κερδίσει το τουρνουά τέσσερις φορές στη σειρά. Όταν έχεις κερδίσει τόσες πολλές φορές, όταν έχεις βρεθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις, είναι απίστευτο. Η αυτοπεποίθηση και η πίστη στον εαυτό σου έρχονται μετά από τόσες επιτυχίες. Εγώ απλά μπορώ να φανταστώ πόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση νιώθει στο Wimbledon”.

Πηγή: tennis24

TAGS ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ