ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ

Κύργιος: Πρόστιμο 14.000 ευρώ για το ματς με Τσιτσιπά, το φτύσιμο, και το "έχει πιει 700 ποτά"

Ο Νικ Κύργιος
Ο Νικ Κύργιος @ 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Ο Νικ Κύργιος, ο οποίος έχει το όνομα του GOAT των προστίμων, αποχώρησε από το Wimbledon, με την ATP να τον τιμωρεί με 14.000 ευρώ λόγω της κακής συμπεριφοράς του στο παιχνίδι με τον Στέφανο Τσιτσιπά και στον τελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και το φτύσιμο σε θεατή.

Ο τίτλος του πρωταθλητή των προστίμων θα μπορούσε να αποδοθεί στον Νικ Κύργιο (Νο45), με τον Ελληνοαυστραλό τενίστα να έχει πληρώσει συνολικά στην καριέρα του περίπου 795.000 ευρώ.

Ο Νο45 στον κόσμο άφησε το στίγμα του στο Wimbledon, όχι μόνο για τις καλές εμφανίσεις του που τον οδήγησαν στον τελικό του τουρνουά απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο7), όσο για τη συμπεριφορά του.

Αυτή τη φορά ο έκρυθμος χαρακτήρας του Κύργιου, και η ιδιόρρυθμη προσωπικότητά του αναμένεται να του στοιχίσουν 14.000 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το συνολικό πρόστιμο που του επέβαλε η ATP.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου με τον Πολ Τζαμπ, ο 27χρονος έχασε τον έλεγχο και εκνευρισμένος με τις αποδοκιμασίες του κοινού, γύρισε προς το μέρος τους και έφτυσε. Γι' αυτή του την κίνηση τού επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Οι άλλες 4.000 ευρώ αφορούν τις έντονες διαμαρτυρίες του και τα όσα είπε τόσο στον επίμαχο αγώνα με τον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο4), όσο και για τη συμπεριφορά του στον τελικό, όπου τα έβαλε με μία θεατή, την οποία αποκάλεσε "μεθυσμένη".

TAGS ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ WIMBLEDON ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ