ΤΕΝΙΣ

Κύργιος: "Νιώθω έτοιμος να επιστρέψω"

Ο Κύργιος σε στιγμιότυπο από το Australian Open
Ο Κύργιος σε στιγμιότυπο από το Australian Open Ⓒ 2020 REBECCA BLACKWELL / ASSOCIATED PRESS

Ο Νικ Κύργιος δήλωσε έτοιμος να επιστρέψει στην δράση, δώδεκα μήνες μετά την τελευταία του παρουσία στα courts.

Μετά από περίπου 12 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, ο Νικ Κύργιος είναι έτοιμος να επιστρέψει στα courts. Ο Ελληνοαυστραλός έπαιξε για τελευταία φορά στο Ακαπούλκο τον Φεβρουάριο του 2020 και έκτοτε απομονώθηκε στη γενέτειρά του, στην Κανμπέρα της Αυστραλίας, ασκώντας κριτική σε όσους υποβάθμιζαν την επικινδυνότητα της πανδημίας.

Μιλώντας στο tennis.com, το Νο47 της παγκόσμιας κατάταξης, τόνισε ότι η υγεία είναι πιο σημαντική από το τένις ενώ δήλωσε πανέτοιμος να επιστρέψει στους αγώνες.

"Όλο αυτό το διάστημα ήμουν στην Κανμπέρα και αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου. Η Αυστραλία επέβαλε σκληρά lockdowns και περιορισμούς και πιστεύω ότι έγινε εξαιρετική δουλειά. Έκανα ένα μεγάλο διάλειμμα αλλά τώρα έχω επιστρέψει στο court και δουλεύω σκληρά για να είμαι έτοιμος για το αυστραλιανό καλοκαίρι" δήλωσε χαρακτηριστικά ο 25χρονος Κύργιος.

"Θέλω όλοι να είναι ασφαλείς. Υπάρχουν περισσότερο σημαντικά πράγματα από το τένις και δεν θέλω το άθλημα να μπει πάνω από την υγεία των άλλων. Λατρεύω να παίζω μπροστά σε φιλάθλους, ειδικά εδώ στη Μελβούρνη αλλά δεν θέλω να είμαι απερίσκεπτος. Ξέρω ότι διακυβεύονται πολλά πράγματα. Είμαι πεπεισμένος ότι η Tennis Australia θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων.

"Προσωπικά, νιώθω τέλεια και έτοιμος να επιστρέψω" πρόσθεσε.

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2020 Rebecca Blackwell / Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ