AUSTRALIAN OPEN

Κύργιος: "Καταστροφική η ενδεχόμενη απουσία των Big 3"

Ο Νικ Κύργιος σε αγώνα του στο US OPEN κόντρα στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα | 31 Αυγούστου 2021
Ο Νικ Κύργιος σε αγώνα του στο US OPEN κόντρα στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα | 31 Αυγούστου 2021 @2021 FRANK FRANKLIN II/AP IMAGES

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, Νικ Κύργιος, μίλησε για το ενδεχόμενο απουσίας των τριών μεγάλων του παγκοσμίου τένις (Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ναδάλ), τονίζοντας ότι θα ήταν καταστροφή η απουσία τους στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Με τον Ρότζερ Φέντερερ να έχει ήδη αποσύρει τη συμμετοχή του από το Australian Open 2022, θα ήταν μεγάλη καταστροφή για τη διοργάνωση αν οι Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς δεν εμφανιζόντουσαν επίσης για το πρώτο Grand Slam της νέας σεζόν.

Αυτό υποστήριξε ο Νικ Κύργιος που μίλησε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους, τονίζοντας το πόσο θα πλήξει την εμπορικότητα του τουρνουά η απουσία των Big 3.

Ο Φέντερερ προσπαθεί να επανέλθει μετά από νέο χειρουργείο στο γόνατο ενώ ο Ράφαελ Ναδά, παρ'ότι τριπλά εμβολιασμένος, κόλλησε κορονοϊό στο Αμπού Ντάμπι και είναι άγνωστο αν θα προλάβει να ταξιδέψει στη Μελβούρνη.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ίσως αναγκάσει τον Τζόκοβιτς να αποσύρει τη συμμετοχή του από το Happy Slam αφού έχει εκφραστεί πολλές φορές ενάντια στον εμβολιασμό.

Μιλώντας στην The Age, ο Κύργιος είπε ότι δεν ξέρει σε τι κατάσταση είναι ο Τζόκοβιτς κι αν έχει εμβολιαστεί, ωστόσο το τένις τον χρειάζεται.

"Ελπίζω να είχε καλά Χριστούγεννα και ελπίζω να είναι σε θέση να παίξει τένις για πολύ καιρό ακόμα γιατί, όπως έχω πει, οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς πρέπει να συνεχίσουν να παίζουν. Αν και οι τρεις απουσιάσουν από το Australian Open, θα είναι καταστροφή. Η απόλυτη καταστροφή για τους φιλάθλους και τον κόσμο που θέλει να απολαύσει τένις.

Σίγουρα θα είναι καλή ευκαιρία για τους νεότερους να προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν, ωστόσο χρειαζόμαστε τους τρεις στο άθλημα" είπε ο Κύργιος.

Ο Αυστραλός δεν έχει αγωνιστεί στο tour από τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου αντιμετώπισε πρόβλημα στο γόνατο και έχει πέσει στο Νο93 της παγκόσμιας κατάταξης με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ATP Cup.

Ο 26χρονος Κύργιος θα αγωνιστεί στο ATP 250 της Μελβούρνης, την πρώτη εβδομάδα του χρόνου ενώ έχει wild card και για το Sydney Classic της αμέσως επόμενης εβδομάδας.

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ