US OPEN

Κβίτοβα - Σάκκαρη 0-2: Θρίαμβος για Σάκκαρη και πρόκριση στον 4ο γύρο του US Open

Η Μαρία Σάκκαρη στην αναμέτρηση με την Κβίτοβα
Η Μαρία Σάκκαρη στην αναμέτρηση με την Κβίτοβα 2021 © JOHN MINCHILLO/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη απέδωσε εξαιρετικό τένις και πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη με 6-4, 6-3 απέναντι στην Πέτρα Κβίτοβα που την στέλνει πανάξια στον τέταρτο γύρο του US Open, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Μπιάνκα Αντρεέσκου.

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση κόντρα στη Νο11 τενίστρια του κόσμου, Πέτρα Κβίτοβα και προκρίθηκε με straight sets στον 4ο γύρο του φετινού US Open.

Εξαιρετική για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στη Νέα Υόρκη, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στην πρώην Νο2 και κάτοχο δυο Grand Slam τίτλων, πανηγυρίζοντας την 2η πρόκριση της καριέρας της στον 4ο γύρο του τουρνουά.

Μετά από 80 λεπτά αγώνα, η Μαρία επικράτησε της Τσέχας με 6-4, 6-3 και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του 2019 στο Flushing Meadows και Νο7 στον κόσμο αυτή τη στιγμή, Μπιάνκα Αντρεέσκου.

Η Μαρία έκανε ίσως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της μέσα στο 2021 και σε συνδυασμό με την άσχημη μέρα στην οποία βρέθηκε η Κβίτοβα, πήρε την εντυπωσιακή πρόκριση, χάνοντας μόλις επτά games.

Τι κι αν η πολύπειρη Τσέχα δεν είχε δεχθεί καν break στα πρώτα δυο παιχνίδια της στη Νέα Υόρκη ; Η Σάκκαρη την τιμώρησε με τις επιστροφές της, τις εξαιρετικές επιλογές της στα ράλι και την υπομονή της, δημιουργώντας δέκα(!) break points (3/10, 30%).

Πέραν τούτου, ήταν και εξαιρετική πίσω από το δικό της σερβίς. Η 26χρονη Ελληνίδα κέρδισε 37/47 πόντους και ούσα απόλυτα σταθερή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο πόντο της αναμέτρησης, πήρε τη νίκη.

Μόλις 16 αβίαστα λάθη έκανε η Μαρία στο ματς, με την Κβίτοβα να φτάνει τα 36(!). Αριθμός, που δείχνει πως δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή ημέρα.

Αυτή ήταν η 3η νίκη της Σάκκαρη σε έξι αναμετρήσεις με την Τσέχα, ενώ προκρίθηκε στον 4ο γύρο Major θεσμού για 4η φορά στην καριέρα της.

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ